onsdag 23 augusti 2023

Lesbos dag 4

Man behöver inte vara orolig för att det ska bli en regnig och kylig dag här på Lesbos. Jag vaknade tidigt och gick ut på en promenad innan det blev för varmt.
Ännu en fin dag i sikte…

Stannade till på piren och tog några foton innan jag begav mig hemåt igen.


 

Hemma på hotellområdet igen, och lite svettig blir man i värmen, trots att jag inte har joggat.
Smakar gott med frukost efter en dusch och ombyte.
Visst är vattenmelonen ovanligt röd, och så läskande! 
Min man är inte lika förtjust att ligga i solen som jag är, han tog  en tur med vespan innan han dök upp vid poolen…
…där han söker upp skuggan, och visst , jag gjorde också det så småningom! 
Lunchen intogs vid tavernan nere vid stranden…
Jag provade en tonfisksallad idag, men jösses så mycket rhode islandsås jag fick, tonfisken var gömd där under! 
Japp, en högtalare i trädet igen.
Efter mera bad och lite vila så var det dags att åka in till Petra för middag. Äntligen fick jag min bläckfisk! Min man bara ruskar på huvudet, han kan inte förstå att jag gillar det, han beställde moussaka, som jag förstås smakade på, väldigt gott det också! 
En liten liten kattunge sprang omkring på restaurangen, det syns dock inte hur liten han/hon är på bilden! 
Petra är en gammal stad, och har en upplyst gammal byggnad på ett litet berg mitt i staden, svårt att få en bra bild på kvällen.
Avslutade kvällen som vi gjort tidigare kvällar, med en drink på baren, och det ser ut som att jag återupptäckt Pina colada, det är inget som jag dricker hemma! Men här i den varma kvällen är det otroligt läskande. Min man valde ouzo och grekiskt kaffe. Lesbos är känt för sin ouzo, och vi ser hur grekerna  tar in ouzo som lunchdryck! Något som man inte heller ser i Sverige så mycket är att det röks otroligt mycket , ja, de röker cigaretter till och med medans de äter, men har förstått att Grekland är ett av de länder i Europa där det fortfarande röks väldigt mycket. Vi störs ju inte av det så mycket, vi är ju utomhus, men man vill inte gärna sitta nära rökare under frukosten…
Men vi njuter av Grekland som bjuder på sol och värme, snart är vi ju hemma i ”kylan” igen.
I morgon ska vi se lite mer av Lesbos, och på fredag är det dags för utflykt! 





9 kommentarer:

BP sa...

Kan lugnt säga att din man och min hade varit perfekta kompisar. Samma inställning till sol, solbäddar, turer med MC/skoter och drinkar - hahaha:-)

Du har så rätt på Lesbos är det absolut ingen fara för regn, vilket det alltid är här, fast inte just idag.
Sedan dreglar jag när jag ser din bläckfisk som egentligen är en "squid". Den hade jag absolut kunnat tänka mig att byta mot surströmmingen;-)

Märkligt att det fortfarande röks så mycket i Grekland. Jag menar landet är ju med i EU, så man borde ju ha anammat alla EU:s regler vad gäller rökning. Men jag minns att man alltid rökte precis överallt både i Grekland och i Turkiet faktiskt.

Om ni "bara" är på semester i en vecka är du ju hemma nästa vecka. Den 31 augusti är det surströmmingspartaj i Sundbyberg. Som jag har förstått är det samma tid och plats som ifjol. Så du kanske får din surströmming i alla fall:-) Kolla länken!

http://www.sundbybergcentrum.se/aktuellt/kr%C3%A4ft-surstr%C3%B6mmingsskiva-46478443

Hanneles bokparadis sa...

Vad härligt det ser ut!

Anna i Portugal sa...

Så härligt ni har det, underbart! Det där att kunna lita på att solen skiner, ja så har vi ju det här. Även om det i juni var lite opålitligt mitt i poolbygget, för ovanlighetens skull. Men jag förstår den sköna känslan. Gött med mycket vila, men också roligt med lite utflykter.

Ditte sa...

Gläds med er! Och helt perfekt att ta dagarna som de kommer. Mycket vackert att titta på härligt med närheten till havet. Skulle knappast kunna tänka mig en semester där jag inte ser havet och/eller har det inom räckhåll. Bra med scotern som tar er runt och ett extra plus att Martin kan ta extra turer nör du är i solen.
God mat och goda drycker och mycket frukt piggar ju helt klart upp det också.
Ha det fortsatt fint.
Kram

anna-lena,larsson@edu.tranemo.org sa...

Utomhusrök luktar så gott, tycker den som rökte förr. Men inte inomhus.
Varmt och gott... eller bara varmt... olika vad man tycker.
Tcker att morgonpromenaden verkade helt fantastiskt fin. Ha det fortsatt bra! Kram

LillaSyster sa...

Lille katten =)
Ser underbart ur!, fortsätt och njut

znogge sa...

Även dag fyra blev en bra och njutbar dag förstår jag :D Vädret behöver ni näppeligen oroa er för heller. Bläckfisk är inget för mig kan jag säga men allt är en smaksak och det finns något för alla.
När vi var på Bornholm noterade vi väldigt många rökte och dessutom på andra platser än vad som är tillåtet här hemma.

Önskar en fin dag 5!

Kram

Janerik Sundh sa...

Både din och BP’s man är enligt mitt förmenande synnerligen förståndiga och kloka män. Med andra ord de beter sig som precis som mig, kör gärna scoter/MC och föredrar skuggan, jag har oftast både hatt och tshirt också.
När jag är i Grekland äter jaj alltid tzatziki till förrätt, varje kväll utan undantag. Attan vad jag tycker det är gott.

Paula sa...

Visst får man en chock när man ser människor som sitter och röker, vi har ju helt blivit avvanda vid det. Tänk, jag rökte själv över fyrtio år, ändå känns det idag så avlägset just för att det idag inte är tillåtet med rökning någonstans, att inte få röka längre på krogen tog ju bort udden av njutningen! Jag gillar bläckfisk men när jag köper fryst här är det mest som tuggummi i munnen, inte alls samma som kring Medelhavet. Ja tänk, inte ens du fixar att ligga pall i solen,trots att du gillar värme. Men väldigt vackra omgivningar om det bara vore något svalare...Kram