tisdag 1 augusti 2023

1:a Augusti

Så är vi då inne i Augusti-månad, och idag är en speciell dag då vår yngsta son fyller år, hela 31 år...! Minns det som igår när jag gick och la mej i sängen på natten till den 1:a augusti, och sa till min man, att så skönt, nu kommer barnet i alla fall inte att födas mitt i sommaren dvs juli, för nu går vi in i augusti månad! Vi var fortfarande kvar i stugan på landet, för han var inte beräknad förrän den 13 augusti, men jag var stor som ett hus, och undrade verkligen om han inte skulle komma tidigare. Mitt i natten gick vattnet, och då menar jag vattnet med stort V, mattan vid sängen badade i fostervatten, haha! Vi fick väcka vår lilla son som skulle bli storebror den dagen, och packade bilen i en hast, mot barnvakt i Sollentuna och sen mot Karolinska sjukhuset. Klockan 12.44 kom han, trots min stora mage vägde han "bara" 3310g ,en blond liten kille som idag vuxit till en ståtlig ung man! Grattis kära du!


 


Idag cyklade jag in till Odenplan och hämtade mina glasögon som var färdiga. Mina första slipade solglasögon blev jag väldigt nöjd med, underbart att kunna se genom solglasögonen, cyklade hem med dem på mej .  Min man tyckte de var stora, men jag gillar dem!
De progressiva glasögonen som regionen betalar blev jag också nöjd med..vågade mej på att köpa ett par röda bågar! Häpp!
Idag är det dags att packa väskan för en liten roadtrip i morgon, det bästa är att lilla familjen ska med också!

Ny månad och nya utmaningar från Orsakullan
  1. 1. Vad betyder astronomi för dig?
  2. Astronomi, vetenskapen om himlakropparna och universum..det är en av min mans intressen. Jag skulle önska jag var med intresserad, för visst är det intressant, men nej, jag kan inte mycket om den stora rymden och allt vad som finns där!

7 kommentarer:

LillaSyster sa...

Du passar i båda glasögonen =)
Trevlig resa! Och hoppas att den blir solig så att du får nytta av ditt nya inköp ♡

Guldkryckan sa...

Grattis till grabben än en gång. :)

Du passar bra i båda glasögonen där tycker jag, speciellt de röda.

Astronomi gillar jag, inte så att jag kan så mycket om det men ändå. ;)

Ha en fin kväll nu.

Ditte sa...

Stort grattis till yngste sonen och det blev ju ett fint firande igår.
Tycker båda dina par glasögon är jättesnygga och kul med röda bågar.
Skönt också med progressiva solisar.
Önskar er nu fina dagar på resande fot tillsammans med lilla familjen.
Kram

Znogge sa...

Er son valde en bra dag att göra entré på tycker jag! Det enda som jag tyckte var tråkigt som lite var att man inte hade kalas med klasskompisarna eftersom vi bodde i sommarstugan.
Båda glasögonen är jättefina och klär dig perfekt.

Kram och god onsdag!

femfemman sa...

Minnen som alltid lever kvar, det när barnen kom till världen. Grattis till sonen.
Jag tycker att båda glasögonen var snygga. Får masa mej iväg till optikern, Är absolut dags att visar sig på kolla synen... även om jag tycker att jag ser bra. Iaf med det dominanta ögat, det högra.
Astronomi, det var ett stort intresse i min ungdom. Läste "allt". Kan fortfarande en del om planeter och stjärnor som visar sej på hiimlen. Snart dags att kolla in dem igen.
Gos kväll! Kram

BP sa...

Stort GRATTIS till sonen och till dig och din man som ju "producerade" honom;-)

Gillar glasögonen, även om din man har rätt. Nackdelen med så stora solglasögon är ju att man ser ut som en panda - om man solar med dom alltså...
De röda progressiva gillar jag skarpt.

Precis som du kan jag absolut noll om både astronomi och astrologi. Blandar också alltid ihop dom...

Paula sa...

Snygga Susjos! Du klär i allt, röda glasögonen var fräcka, sånt gillas! Solglasögon bär inte jag alls, jag har så dåligt mörkerseende så jag skulle gå runt o famla omkring mig, tyvärr. Utan glasögon kisar jag och får desto mer rynkor runt ögonen. Men, det kändes värre vid 40 än nu närmare 70, det får synas att jag har levt. Haha vilken liten krabat det kom ut, det var väl fostervattnet som gjorde din mage så stor! Jag var tvärtom, gick inte upp ett gram under graviditeten, tvärtom,vägde mindre när jag åkte in till förlossningen än innan jag blev gravid. Man var såå oroliga att barnet skulle vara för litet, jag gick två veckor över tiden, o dottern vägde modiga 3.5 kilo!