torsdag 30 november 2023

En tur till Åkersberga

Idag var jag bjuden på lunch hos en kollega från förlossningen som bor i Åkersberga, så kul att bli inbjuden då jag ju inte längre jobbar kvar på förlossningen! Vi blev tre stycken, en tjej kom inte då hon inte ville ge sig ut i detta snöväder, hon bor en bit bort också, i Bålsta närmare bestämt. Men vi som var där hade jättetrevligt! Vi blev bjudna på en god ugnsbakad brieost med pesto, tomater och frön, ett gott hembakat bröd...
En svamp och linsgryta med ris som var väldigt god...
 
Inte nog med det, sen blev det kaffe och denna goda saffranskaka! Så trevligt att träffas! Sen var det lite läskigt att ge sig ut i trafiken och det hade börjat snöa igen, men jag tog mej hem i alla fall. Valde dock att avstå en till bilkörning ikväll, hade tänkt köra till F&S,  såg på trafikinformationen att det var stillastående köer på E4:an vid den tidpunkten, dumt att ge sig ut då!

7 kommentarer:

znogge sa...

Vilken trevlig dag det blev och så mycket gott ni kunde njuta av.
I vissa lägen är det väldigt skönt att slippa ge sig ut i trafiken.

Önskar en god kväll nu!

Kram

Ditte sa...

Så trevligt att ses! Och så mycket gott.Visst är det fint att bo med vänner inom närhet så att det blir förhållandevis lätt att ses.Idag var det ju en del snö så jag förstår att du avstod mer bilkörning.
Kram och trevlig kväll

BP sa...

Då åkte du ju förbi mig idag. Gissar att du tänkte på mig när du såg "bananhusen";-)
Så skoj med en lyxlunch på din lediga dag. Kul att du tog dig ut trots skitvädret. Körde också bil idag, men det var ingen höjdare. Och jag hade då ingen mumsig lunch som väntade på mig;-)
Den där ugnsbakade brieosten är helt i min smak. Och linsgrytor äter jag ganska ofta - den indiska varianten. Yummie, yummie:-)

Äventyret framtiden sa...

Så mycket gott du fick tillsammans med goda vänner och kolleger. Toppendag förutom vädret och föret. Otroligt så mycket vinter ni har redan.

Kram

Anna i Portugal sa...

En middag i min smak verkligen! Ser och låter supergott. Vinter har ni verkligen fått, tycker det låter smart att inte ge sig ut i onödan.

LillaSyster sa...

Oooo vad mycket gott du visar upp!
Klokt att stanna inne. Har fått 1dm snö inatt och nu snöar det dasslock igen..... Ha en bra fredag!

Annika sa...

Vilken härlig bjudning och så mycket gott. Härligt!!
Jaa, verklein klokt att stanna inne i det väglag ni hade. Inte klokt vilken vinter ni HAR!
WOW. Avis :-)
Ha en finfin helg nu!
Kramar!