fredag 24 november 2023

Färgsprakande och fem en fredag

Först lite färgsprakande bilder från Lillasyster och min favoritö Gran Canaria! Färgsprakande fredag står Lillasyster för.
Ljuvliga dagar och en fröjd för ögat att titta på.
Puerto de Mogan!

Så ett färgglatt minne på mej och min kursare Pia, här är vi nybakade Röda Kors sjuksköterskor som har jobbat hela sommaren 1987, och fått semester i september, skålar glatt den sista dagen på Mallorca! Kolla in min hockeyfrilla!!

Första natten på jobbet gick bra, trots att jag var väldigt trött på morgonkvisten. Nu har jag sovit ända till 16.30 (!) så nu ska jag väl klara av en natt till på jobbet!


Elisamatilda kör vidare med "Fem en fredag" ,har idag temat : Tacksam.

1. Vad är något du tar för givet men är tacksam för?

Måste säga samma sak som Elisamatilda : Att få vakna, ha tak över huvudet och mat på bordet! Man tar verkligen det för givet, men visst är det så att man är väldigt tacksam för det!

2. Vilken tradition under årets högtider betyder mest för dig?

Jag jobbar ju tyvärr både en eller två stora högtider varje år, så några fasta traditioner är det svårt att ha, förutom att man såklart äter den mat som förknippas med midsommar, jul och påsk!

Men något som jag inte gärna vill missa är  "Sagan om Karl-Bertils julafton" som visas på TV på julaftonskvällen, undrar om jag hinner se den i år, skall nämligen iväg och jobba denna julafton!  

3. Vilken upplevelse under det gångna året uppskattar du mest?

Ljuvliga dagar på landet med barnbarnet Samuel var inte dumt, semestern på sommaren är ju ljuvlig som också innehöll en resa till Grekland, men även novembersemester på Gran Canaria går inte av för hackor!

4. Vilken utmaning under året är du glad att du tog dig an?

Det var en utmaning för mej att redan förra året behöva byta arbetsplats, från att i en herrans massa år få bistå vid förlossningar, och istället ta hand om mammor och barn på eftervården, nya arbetsuppgifter och lite tufft att känna sig "ny på jobbet" efter så många år ! Var tvungen till detta pga min hörselnedsättning, men det blev jättebra!


5. Vad är du mest tacksam för i år?

Är tacksam att jag kan jobba igen efter att haft problem med att mitt ci-implantat åkte ur sitt läge, och jag var tvungen att reoperera mig,  som tur var blev hörseln bättre igen! 
 

16 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Underbart att ditt hörande blivit reparerat! Och så härliga resor du hunnit med, jag har inte varit någonstans ... Trevlig helg till dig även om du jobbar i nattens mörker!

Boklysten sa...

Härliga resor! Just nu skulle jag gärna vilja resa nånstans där det är lite varmare än här.

Hanneles bokparadis sa...

lite fusk för nu kan man se många julprogram i svtPlay...

LillaSyster sa...

Vår favorit Ö den levererar färg alla dagar om året =)
Tack för att du är med och sprakar och tack för länken.
Hade samma snygga frisyr som du -86/87
Trevlig helg även om du ska jobba.

BP sa...

Du klär dig även med en hockeyfrilla:-)
Klart du var aningen mör i morse efter första jobbnatten på fyra månader. Tur är väl att det blir mörkt vid tvåtiden, då är det lättare att sova länge.
Du har haft ett riktigt fint 2023 bortsett från ci-reoperationen. Och du verkar ju stortrivas på ditt nya jobb. Jag menar du kan ju hela "kedjan", och personer med din erfarenhet finns det nog inte så många...

Önskar dig en dräglig natt #2!

Ditte sa...

Läckra bilder och färger från Gran Canaria. Fint att se.
Fint att se dig och din kursare på Mallorca. Och frisyrerna känner jag igen.
Skönt att natten på jobbet var ok och önskar det en liknande i natt-

Fint att läsa dina svar på frågorna. Och alltid roligt att fundera för min egen del också.
Kram

znogge sa...

Så fin bid på dig och din kursare.

Det finns mycket att vara tacksam över och jag tycker att man blir mer ödmjuk ju äldre man blir. Hoppas den kommande natten blir bra.

Kram

Janerik Sundh sa...

Karl-Bertil Jonssons Julafton är TV-höjdpunkten på Julafton för mig numera. Den måste jag bara se, fast jag kan många av replikerna utantill. Tack Tage Danielsson!
Att ditt ci-implantat fungerar igen måste vara fantastiskt.
Ha en skön helg!

Paula sa...

Alltså, kortet på dig, du liknar så otroligt mycket Christina Schollin som ung, jag trodde det var hon! Högtidernas olika mat uppskattar jag också, men ändå muttrar jag lite över att det är lite samma-samma. Prinskorv, sill, lax osv. till alla högtider... Toppen att du nu trivs med nya arbetsgänget och arbetsuppgifterna! Kram

Kina sa...

Så himla söt du var som ung! Jaa, du ser bra ut nu med!
Och nu är jobbet i full gång igen?!
Karl-Bertil missar aldrig jag heller. Också vill jag se filmen med Per Oscarsson som blir adopterad som morfar. Den är så mysig!
Så bra att det blev lyckat med jobbytet och till slut också med ci-implantatet. Så visst finns det mycket att vara tacksam över!
Trevlig helg nu, även fast du jobbar en del!

Anna i Portugal sa...

Fina upplevelser med dina semestrar. Och din hörsel är väl fantastiskt att den nu inte hindrar dig till det liv du vill leva även om du får anpassa dig och jobba på annan avdelning. Ha en skön lördag!

Guldkryckan sa...

Underbart färgsprakande inlägg, toppen.
Den frisyren jade jag också en gång i tiden, läääängesedan. ;)

Är så glad att det fungerade för dig med den där omställningen, fantastiskt.

Ha nu en fin Lördag.

Jossu sa...

Vilka härliga resor du haft under året. Att ha ett hem, mat i kylskåpet och att vara hyfsat frisk är nog det viktigaste som finns i livet.

Mrs Calloway sa...

den egna och familjens hälsa kommer först. tak över huvudet och mat på bordet. sophämtning, tidningsbärare och ibland kommer posten. har en riktigt mycket tur fungerar tåg och sjukvård. det finns mycket att vara tacksam för. träden, rosorna och rödhaken i trädgården.
Gran Canaria tycks vara ett resmål året om. har aldrig varit där, men jag börjar bli nyfiken.
härligt att hörseln återhämtat sig och att du trivs med dina nya arbetsuppgifter.

Carita Liljendahl sa...

Minsann något att vara tacksam för att ha mat på bordet, tak över huvet, värme, elektricitet, vatten...
Kul bild på två unga nybakade sköterskor!

Susanne sa...

Så härligt att läsa att det ordnade sig efter reoperationen <3
Det där med att vara ny på jobbet är verkligen skitjobbigt och hemskt. Det är en riktigt oskön känsla. Det är mycket därför jag undviker att byta jobb.
Helt underbar bild på två nyutexaminerade sjuksköterskor. Och frisyren är ju helt inne och supertrendig. Jag tog examen 3 år efter.
Ha en fin vecka!
Kram