söndag 4 juni 2017

Skyltsöndag

Börjar denna skyltsöndag som förvaltas av BP, med en favorit i repris. Nästan precis så här kan vi se ut på jobbet på natten när vi går från födande till födande, fast ibland hinner vi byta kläder!

Idag så var det äntligen dags för den årliga lunchen med min barndomskamrat som fyllde år den 7 maj, nu äntligen hittade vi ett datum som funkade för oss båda. Vi ses två ggr per år då vi fyller år och bjuder varandra på lunch då. Hon har flyttat till en större lägenhet på söder och vi skulle ses vid Skanstull, och nog är väl Åhlénsklockan en skylt?

Lustigt nog så blev det en grekisk restaurang som jag tipsade om vid Östgötagatan som vi hamnade på, jag som inte känner till söder så bra, men dit hittade jag, och vi kunde sitta ute och äta på Restaurang Kamarina, här min köttfärsfyllda aubergine med tzatsiki, mums!

Vi satt där länge och väl, och på vår väg till hennes lägenhet så hittade jag denna skylt. Och så kom Mats Ronander och gick förbi, min kompis stora favvo...och jag kunde inte hejda mej utan hojtar till honom att -Är det inte Ronander? Han svarar leende -joo. Då  nämnde jag att han var så bra på TV.n igår! ( Programmet om Björn Skifs och Badrock om ni såg?)..så gick vi vidare, nu ångrar jag att vi inte tog en selfie med honom, men det får bli en annan gång, haha!

I hissen upp till kompisen satt denna skylt...

...och hissen ja, dessa gamla hissar med två dörrar...så läckra!

Här är utsikten från hennes vardagsrum....snacka om att bo mitt på söder! Å i en hyreslägenhet minsann!
Blev sittandes nästan hela kvällen, men vad gör det, jag är ledig och det är hur lätt att ta sig hem till Solna, och snabbt går det också....en bra söndag är snart till ända...

9 kommentarer:

Ditte sa...

Vad roligt att se mina hemtrakter på bild hos dig. Detta är ju helt klart mina kvarter. Åhöénsklockan är en klassiker och är nu sedan en tid tillbalka efter det att den varit länge på lagning.
Huset där din vöninna bor går förbi nästan dagligen.
Kamarina är också välbekant.
Rolig skyltning från ett fint Söder. Extra roligt att du träffade på Mats Ronander. Och på Söder blir det lät att man träffar på kändisar av olika slag.
Kram och tack för fina bilder.

BP sa...

Vilket helt underbart inlägg från härliga Söder, som jag inte är så hemma på heller för att vara ärlig, trots att min man och jag ofta äter där. Å nu fick jag ju tips på ett nytt ställe.

Å Söder är ju - förutom Stureplan - ganska så kändistät, vilket du fick bevis på. Men dum som jag är vet jag inte ens vem Mats Ronnander är, men tror jag har hört talas om honom...

Toppen inlägg! Toppen skyltar - inklusive Åhléns klockan. Tackar för det och länken:-)

PS. Sååååå avis på din kompis. Skulle inte ha det minsta emot att bo i en hyresrätt (!!!!) på Söder. Inte du heller antar jag;-) DS.

Ama de casa sa...

WOW! Att bo så centralt där på Söder skulle inte alls vara så dumt. Var och tittade på några lägenheter där, men så blev det Spanien istället där vi kom på att vi redan hade en central lägenhet :-)

Kul med såna traditioner! Maten såg väldigt god ut också, gillar fyllda auberginer, det har dom ganska ofta här på dagens-menyer också :-)

Och du - på första bilden på Åhlénsklockan, där ser jag en Å-skylt under den också :-)

Ha en bra start på veckan!

znogge sa...

Inte illa att hitta en lägenhet där! Skanstull är sonens trakter så det kändes väldigt bekant :D

Kram

Ami sa...

Så härligt att bo så centralt!
Och vad kul att ni ses när ni fyller år och bjuder varandra på middag :)
Kram

Anni sa...

Vilket läge på hyresrätt! Hon måste väl tagit en trisslott samma dag som hon skrev på det kontraktet!

Tror att jag var på den där greken en gång när vi var ca 8 internetvänner från förra forumet som träffades, några av dem för första gången :-)

Villa Frejas bokblogg sa...

Så trevligt med en födelsedagslunch.

House and Garden by Bia sa...

Den lunchen såg god ut...gillar nämligen aubergin !
Inte dumt att bo på Söder heller...
Hoppas din vecka börjat bra!...i morgon nationaldagen lite helg igen ;)
Mannen och jag ska ta en tur till stan och kolla in festligheterna och sen äta tidig middag där ;)
Ha det !
Bia

Mias Mix sa...

Roligt att hålla kontakten med gamla vänner. Skrattar åt första skylten och ser dig framför mig 😃. Och visst är de charmiga de gamla hissarna.