torsdag 1 juni 2017

Spökflygaren von Rosen

I vintras så skulle min flygintresserade man se en dokumentär om pionjärflygaren Carl Gustaf von Rosen. Jag blev också sittandes framför programmet som hette "Spökflygaren", fascinerad av denna man som hjälpte till bl.a i Biafrakriget, och matbombade i Etiopien. En sann hjälte helt enkelt! Döm om min förvåning då jag under programmet får se vår friskisjympaledare Margareta! Det visar sig att hon är dotter till Carl Gustaf von Rosen!

Ikväll fick jag äntligen träffa henne igen, då jag vikarierade på ett jympapass, och hon var med som motionär, och jag fick tillfälle och berätta om det fantastiska programmet som jag sett om hennes pappa! Margaretha , som fyller 80 år nästa år... tipsade om Flygande veteraner, för min make ...de behöver flygtekniker till sin DC-3 som de kallar för Daisy, och man kan få flyga med henne, bara man är medlem, vilket snabbt kan ordnas på deras hemsida! Margaretha, still going strong, har jobbat både som flygvärdinna ( vilket hennes dotter nu också gör) och sjukgymnast,om jag inte minns fel. Nu leder hon jympa soft för våra seniorer på dagtid på F&S. Efter passet passade jag på att ta en selfie med henne.  En bra start på min långledighet helt klart! Å jag rekommenderar er att se programmet på svtplay : Spökflygaren -Carl Gustaf von Rosen

11 kommentarer:

BP sa...

Världen är liten, väldigt liten. Å inte ser Margareta ut som 79 år! Så hima välkonerverad hon är - otroligt!!! Inte en dag äldre än 60 skulle jag ha gissat. Fantastiskt!
En perfekt inledning av din långedighet:-)

BP sa...

Här blev det en massa stavfel - oooops! Himla, välkonserverad och långledighet ska det stå - inget annat;-)

znogge sa...

Visst är världen liten! Jag har inte sett programmet men jag känner till honom och hans insatser. Vilken bra och givande inledning på långledigheten!

God fredagsmorgon!

Ama de casa sa...

Hon ser verkligen inte ut att närma sig 80 - det kanske inte är så dumt med motion trots allt ;-)

Låter som ett program som Anders skulle älska - ska tipsa honom (och förmodligen kollar jag med, gillar intressanta dokumentärer! :-) ).

Ha en braig dag!

Ami sa...

Men vad roligt! Och hon ser verkligen inte ut att snart vara 80!

Kram

Susanne sa...

Tack för tipset, den måste ses.

Storstadslivet efter 40 sa...

Ja världen är bra liten ibland=)

Villa Frejas bokblogg sa...

Men ett sånt sammanträffande.
Men inte ser Margaretha ut att vara 80 år! :)

BP sa...

Svar: Nej, ingen Desigual jacka utan en Helly Hansen på Stadium. Den hängde bara där och det stod BP på den;-)

Ditte sa...

Vilket spännande möte! Jätteroligt! Tänk så liten världen kan vara.
Och för maken att bli medlem i flygveteranerna vore kanske intressant.
Daisy har jag flugit med och dte var verkligen en upplevelse. Minnesvärt!

Anni sa...

Jag njuter varje gång Daisy flyger över oss - älskar DC3:ans muller.

Såg en annan dokumentär som jag spelat in, där von Rosen var med. Den handlade om piloterna som flög ett antal stridsplan till Etiopien och sedan kraschade när transportflyget hem inte följde den rutt von Rosen sagt till piloterna att följa. Mycket, mycket intressant!
https://www.svt.se/dokumentarfilm/flygplan-till-haile-selassie/