torsdag 17 maj 2018

Njursvikt

Jag lyssnar på mina bloggvänner, och droppen blev när hon kräktes i morse vår lilla Maja. Sagt och gjort, ringde till Väsby Djurklinik, för den lilla mottagningen i Solna hade inga tider. Men i Väsby får man alltid tid, så är det en stor klinik också.  Tacksamt så följde maken med, jag var ju rädd för att vi var tvungna att avliva henne idag, då jag var mest orolig för diabetes, med tanke på att hon stått på kortison så länge mot sin astma., och börja med insulinsprutor på en snart 17 år gammal katt...jag vet inte ,men ett pyssel skulle det bli! Här har man tagit blodprover på henne och vi väntade oroligt på svar.

Det visade sig vara njursvikt, vilket inte heller är så kul. Hon har bara 25% kvar av sina njurar som fungerar. Men vi behövde inte avliva henne idag i alla fall!  Lustigt nog är jag en gammal njursjuksköterska, så jag förstod att först och främst är det kosten som gör henne bättre, ett tag till i alla fall. Efter det kostsamma besöket hos veterinären, vilket såklart var värt alla tusenlappar, och ja, hon är försäkrad, men självrisken ligger på närmare 2000kr, men några hundralappar kanske man får tillbaka, så har vi handlat kattmat för njursjuka katter som jag fick rekommenderat, och faktiskt åt hon riktigt bra av den maten, gudskelov! Nu ligger hon utslagen på balkongen och sover , lill-hjärtat, det blev en tuff dag för oss alla.

9 kommentarer:

BP sa...

Maja är ju en älskad familjemedlem, så jag är försiktigt glad att ni inte fick avlida henne. Sedan blev jag ännu gladare att den nya maten föll Maja i smaken. En respit som jag hoppas kommer hålla i sig länge. Men vilken ålder hon har uppnått. Helt fantastiskt!

znogge sa...

Jag förstår att Maja betyder mycket för er för fyrbenta vänner blir som familjemedlemmar. Rätt föder kan göra stor skillnad så förhoppningsvis även för Maja. Men hon har verkligen en imponerande ålder!

Kram

Ama de casa sa...

17 år är ju en aktningsvärd ålder på en katt och det var verkligen skönt att det ändå inte var värsta scenariot. Bra också att hon åt det nya fodret med god aptit. Hoppas hon kommer att blir piggare nu, fina Maja!

Steve sa...

Det är tuffa stunder när husdjuren inte mår bra. Hoppas att kosten får Maja att må bättre så att hon kan fortsätta njuta av livet en tid till.

Ami sa...

Så skönt att ni åkte iväg med henne och fick veta vad som var fel. Hoppas nu hon piggnar till igen. Lilla Maja, de små liven blir ju som ens barn!
Kram

Susanne sa...

Kryakramar till Maja

Ditte sa...

Så fint att ni fick en tid i Väsby och även fick veta vad som felades Maja. Klart det är oroande för hon är ju en medlem i familjen. Fint att hon ville äta lite och sen vilade sig och förhoppningsvis till bättre form.
Kram och krya på sig hälsningar till Maja.

Anonym sa...

Åh vad skönt att du fick besked om va det var, jag håller tummarna att fodret ger er och Meja en lång tid tillsammans. För det är ju så jobbigt när man måste ta tuffa beslut när det gör ont i hjärtat ❤️ För sina små.

Mias Mix sa...

Stackars liten ❤ Hoppas verkligen hon kryar på sig så ni får behålla henne ett tag till.