fredag 25 maj 2018

Bokklubbsdate

Tur att det var en singelnatt på jobbet, full fart med två patienter hela natten, lämnade över på morgonen då de var dags för dem att föda. Cyklade hem lite vimmelkantig genom kyrkogården i morse, en underbart vacker morgon, stannade och tog ett foto.

Efter sömn och dusch var det dags för bokklubbsmiddag.Denna gång i Viksjö, Järfälla.
Vi satt ute hela kvällen, helt underbart! Började med bubbel och ostar.

Sedan paj och sallad. Mycket gott! Vi diskuterade boken som vi läst (jag läste sista kapitlet på bussen!), Miniatyrmakerskan, och som vanligt tyckte vi olika. En av oss började på boken tre gånger, men kunde inte fortsätta läsa. Flera andra tyckte den var mycket bra, och jag tyckte som sagt den var väldigt välskriven och detaljrik, så den fick tre av fem stjärnor av mig. Vad jag inte visste är att den gått som serie på svt, det hade varit roligt att se den!

Värdinnan valde bok till nästa träff som är i september., hon har läst denna bok och gillar den mycket. Vi får se vad vi andra tycker. Har läst en bok av Louise Boije av Gennäs tidigare"Stjärnor utan svindel", en speciell bok om jag inte missminner mig.

Sen blev det rabarberpaj och vaniljsås!

...och vi satt ute hela den ljusa försommarkvällen...njutbart var ordet!

5 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vilka trevliga bokträffar ni har! Såg fantastiskt gott och mysigt ut :-)

Smart av värdinnan att välja en bok som hon redan läst - då slipper hon sitta och panikläsa sista kapitlet på bussen sen i september ;-)

Ha en fin lördag!

znogge sa...

Vilken trevlig bokträff ni hade och själv gillade jag mycket boken som ni läste. Vi hade också bokcirkel och det var lika trevligt som vanligt.

Er kommande bok har jag läst och den var bra. Kanske fastnade jag lite extra eftersom delar av handlingen utspelar sig på hemmaplan och det tillför alltid det lilla extra!

Kram

Ami sa...

Vilken trevlig bokträff ni hade. Och god mat såg ni också ut att ha på bordet :)
Kram

Ditte sa...

Bokträffar brukara vara trevliga och det var ju din också. Perfekt att kunna sitta ute i den vackra försommarkvällen.
Kombinationen av god mat och dryck samt prat om både böcker och annat tillför mycket. Att man tycker olika om böcker är ju ganska naturligt och roligt att parat om hur man tänker och varför.
"Högre än alla himlar" har jag inte läst så det blir spännande att se vad du tycker om den.
Kram och trelvlig helg.

BP sa...

Å sååååå ljuvligt det såg ut! Vilken mat och vilken lyx att kunna sitta ute hela kvällen. Å det i maj! Hoppa hela sommaren blir så fin som nu!
Böckerna som ni "avhandlade" är tyvärr inte mitt genre alls. Ser att det är fler som tycker som jag åtminstone vad gäller Miniatyrmakerskan.