onsdag 2 maj 2018

Ny intensivakut och glitterbyxor

Ännu en helt okey natt på jobbet, och man tror inte att det är sant! Man vågar knappt nämna att det är lugnt, för då börjar väl telefonen att gå varm. Jag var placerad på antenatalen i natt, och hann titta lite på vår hemsida och ser att nu har vår granne vuxenakuten ,bytt namn till intensivakuten...dit bara ambulanstransporter, helikoptertransporter och remitterade patienter kan vända sig. Gamla barnakuten på Astrid Lindgrens barnsjukhus öppnar upp och blir en närakut, Närakut Haga som har öppet till kl 22. 

I måndags innan jympapasset gick jag in på H&M där de hade rea, och hittade ett par glitterbyxor för 50 kr, kan ju vara nåt att ta med till Lissabon, det närmar ju sig nu!
Sov till närmare kl 16 idag, och fick stressa lite för att hinna till IW-passet,som även idag var nästan fullt, jättekul! Ikväll är jag ledig...så skönt!!!

4 kommentarer:

BP sa...

Alltså dessa "akuter" som byter namn stup i ett har jag inte ett dugg koll på. Lärde mig bara att så kallade "Närakuten" bara gäller om man är registrerat hos Vårdcentralen och inte hos en annan husläkarmottagning. Suck!
Men kul att du hann surfa lite under din natt hos antenatalen.
Nu har jag då aldrig hittat nåt hos H&M som passat mig, speciellt inte storleksmässigt. Men himla kul att du hittade nåt.

PS. När jag köpte Aftonbladets tv-bilaga i måndags så såg jag att semifinalerna i ESC närmar sig. Å du ska vara på plats! Ska nog spana efter dig... tror jag;-) Njut av din lediga kväll nu - oss nattugglor emellan alltså;-) DS.

Ama de casa sa...

Klart du måste ha glitterbrallor i Lissabon! Närmar sig med stormsteg nu ju :-)

Hoppas på lugna nätter fram tills dess trots ditt "oförsiktiga" uttalande ;-)
Kram

znogge sa...

Hoppas det kommer att bli bra med intensivakuten. Själv tror jag att ett problem är att vårdplatserna är för få så på akuten på SUS blir det som en propp för patienterna kan inte slussas vidare till en vårdavdelning. Det i sin tur gör att andra akutpatienter blir sittande eller liggande i korridorerna. Jag tror helt enkelt att man måste skjuta till mer pengar. Hoppas att det blir lugna nätter även framöver trots ditt uttalande ;-)

Kram

Ditte sa...

Jag bara hoppas och önskar att namnbytet innebär att det finns en chans för sjuka att få komma dit. När det gäller KS känns det mesta tveksamt. Tycker att St Görans är bra efetrsom de har överkökare och mer kvalificerade läkare som gör en första titt och sedan bedömer vad som ska hända-
Är tacksam för att jag hör till SÖS och vi har ett par närakuter så man kan ta sig dit och ha en remiss med sig och då blir det enklare att passera nyckelhålet.

Så kul med lIssabon och visst sitter ett par glitterbyxor perfekt här. Glitter och glamor är det ju.

Kram och hoppas du får en lugn jobbnatt.