tisdag 22 maj 2018

NKS

Såklart vaknade jag före klockan i morse, 05.40! Så jag kom inte försent till Nya Karolinska Sjukhuset i morse. En mycket intressant rundvandring i våra nya lokaler, och sen en diskussion om hur det är tänkt att vi ska jobba. Mina kollegor och jag beslöt oss för att äta lunch efter rundvandringen, och kom till detta enorma atrium, ja ni ser ju hur små människorna är! Här finns flera restauranger, pressbyrå, apotek, Vete-katten flyttade visst in idag. Det ska även komma till en blomsteraffär och hårfrisör.

Detta var en enorm stor målning, ska visst vara rekordstor!

Vi fick tips att titta in i sjukhuskyrkan som är öppen för alla.

Fin vägg i rummet där man kan slå sig ner för att bara vara.

..och rummet med altare och tända ljus.
Vår avdelning är alldeles för liten med för få rum, men nu har vi blivit lovade nio eftervårdsplatser i den gamla thoraxbyggnaden, det kommer att bli behövligt. Allt är inte färdigställt, och mycket har vi framför oss att göra , vi måste också simulera akuta situationer, så vi vi vet vart vi ska gå vid t.ex stora blödningar och andra akutfall t.ex akuta kejsarsnitt där vi snabbt behöver komma till operation. Vi kommer att få en operationssal på avdelningen, men om den är upptagen så måste vi veta vart vi tar vägen mm. mm. Allt är nytt och fräscht, och för första gången så känns det riktigt spännande faktiskt att vi ska flytta, men väldigt pirrigt!

6 kommentarer:

BP sa...

Det såg säkert ut bra på arkitektritningarna, vilket dina bilder bekräftar. Mycket lyxigt...
Hoppas din kommande arbetsplats är många gånger bättre än de som hittills tagits i bruk. Men bra att du har en positiv inställning. Är också en optimist i banliga fall, med med NKS har det hänt alldeles för mycket om du frågar mig....

Ama de casa sa...

Låter som det är bra planer på gång för att säkra säkerheten innan ni väl flyttar. Låter spännande alltihopa, och trevligt med nytt och fräscht.
Men det har ju varit en hel del skriverier...

Ha en fin dag!
Kram

Susanne sa...

Ser så himla fräscht ut. Håller tummarna att du får bästa arbetsplatsen.

Ditte sa...

DEt har nog inte sparats på pengana här- de verkar ha rullat. Och visst ser det jättefint ut. Men viktigast är ju att vådren kommer att fungera smidigt och att dte finns platser. För utrymmen verkar inte saknas direkt. Knns ju lite märkligt med bara en op.sal hos er och att ni, om den är upptagen, sla hitta en ledig.
Förstår att det känns spännande och roligt och önskar så att prersonaltätheten ska ökas och era arbetvillkor radikalt förbättras.
Lyckönskningskram!

Steve sa...

En tilltalande miljö av dina bilder att döma. Hoppas nu bara att sjukvårdsinnehållet blir lika bra som utanpåverket. Ett verk som kanske manar till stordåd.
Oroväckande dock att du redan nu har anledning att skriva; "Vår avdelning är alldeles för liten med för få rum". Jag hoppas på det bästa och att du kommer att trivas på din nya arbetsplats.

FREEDOMtravel sa...

Tjusigt! Hoppas bara att det blir användbart och välfungerande också!