fredag 9 augusti 2019

Klang,YUC och takbar

Vilken mysig och intensiv dag det blev! Efter morgonens joggingtur så var lunchdate bokad på MoS. schlagerväninnan och jag åt på Klang, en god "shrimp bowl "med bl.a  glasnudlar och en massa koriander, mums! Och vi hann prata lite om höstens aktiviteter, vi ska ju på gaybröllop på Irland minsann! Så väntar vi med spänning på vilken stad som tänker hålla i nästa års ESC i Nederländerna, nu är det bara två städer kvar som det står emellan: Rotterdam och Maastricht, den 30 augusti vet vi! 

Hann hem för lite vila innan det var dags för nästa date med Y , middag på restaurang YUC vid Odenplan, med influenser från inte bara Mexico utan även från Peru och Ostasien!


Hur god mat som helst, med en massa koriander även här! Vi delade på flera mindre rätter bl.a ; friterad sötpotatis  med chimichurri,koriander och valentinamayo. Grillhalstrad tonfisk med diverse tillbehör , rostat sidfläsk med massa gott, räk och krabbröra med diverse tillbehör. Allting var sååå gott, men ack denna höga ljudnivå på musiken...vi bad dem sänka musiken flera gånger, kan inte förstå hur en restaurang vill ha en sån hög ljudnivå för sina matgäster, och jobba i denna miljö?! SÅ synd när maten är så god, men vet inte om man vill gå dit igen pga musiken?!

Sen hade Y fått tips om en liten pärla till takbar på Hotell Blique by Nobis på Gävlegatan, så dit promenerade vi.

...och blev inte besvikna, vilken utsikt!

Goda drinkar, bättre ljudmiljö avslutades dagen med, så mysigt att ses, ibland blir det så långt mellan gångerna! 

6 kommentarer:

BP sa...

Vilken TOPPEN dag! Du gör verkligen det bästa av din semester. Fortsätt med det!!!

Hopps verkligen att ESC i Holland kommer äga rum i Rotterdam, för Maastricht är en riktig håla om du frågar mig. Litet, smutsig och bortkommet. Rotterdam är hur cool som helst med massvis med riktigt roliga sevärdheter.

Så himla kul att ni bestämde er för att åka till Irland och vara med på killarnas bröllop. Ett mycket klokt beslut enligt mig:-)

YUC ligger precis tvärsöver gatan från personalingången till mitt jobb. Ja, nu är jag ju panschis, men kul att gamla, anrika Vasahof som blev YUC finns kvar. Å visst är det konstigt att man blir mera ljudkänslig ju äldra man blir. Å stackars dig som har ju problem med hörseln också.

Hotell Hotell Blique by Nobis på Gävlegatan borde jag ju känna igen egentligen, men det är kanske ganska nytt. Utsikten är magnifik, och takåsarna över Vasastan är svårslagna. Vilka bilder!

Ama de casa sa...

Spännande Schlagerupplevelser ni har framför er! Kul med planering också :-)
Maten såg verkligen god ut, men högljudda restauranger är verkligen urjobbigt! Här är det vissa ställen vi inte kan gå till om det regnar eller är dåligt väder, för spanjorerna kan onekligen vara högljudda alldeles på egen hand och är akustiken fel så hör man inte ens vad man tänker.
Konstigt namn på restaurangen där också. YUC? Det låter som nåt man kan utbrista när man inte gillar maten ;-)

Sen den där utsiktsbilden från Gävlegatan. Jag är nästan 100 på att jag har jobbat i det där tegelhuset med alla som små fönsterrutorna. Ja, jag VET att jag har jobbat i ett hus som såg ut så och det låg på Hälsingegatan, så troligtvis är det nog det huset :-)

Ha en fin lördag och fortsätt roa dig på din semester :-)

Ama de casa sa...

Förtydligande: Att vi inte kan gå på dom där restaurangerna när det är dåligt väder beror på att det är så gott som outhärdligt att sitta inomhus med kacklande spanjorer där. Utomhus går det bra :-D

Znogge sa...

Jag klarar inte av den sortens restauranger där man inte ens hör vad man tänker. Nej, det får vara för min del. För övrigt lät det väldigt gott bortsett från en liten detalj nämligen koriandern. Den finns inte på kartan eller menyn för min del ;-)

När det gäller schlagern så blir det nog bra vilket som. Visst är städerna väldigt olika och Rotterdam som jag förr tyckte var en sjabbig hamnstad har bättrat sig. Kul att det ska vara i Nederländerna i alla fall!

Kram

Ditte sa...

Verkligen en heldag och kväll! Gott, trevligt och roligt. Men så trist när hög musik förstör helheten.
Skönt då att avsluta kvällen, för den var ju verkligen fin, på takbaren här. Tack för tipset. Takbarer dyker ju nu upp lite varstans och trevligt är det. Men tyvärr är det också en del av dem som har så hög musik att det bara stör.
Visst är det roligt att träffa vänner men jag känner igen det där med att det ibland blir långt mellan gångerna.
Önskar dig nu en skön lördag.
Kram!

Guldkryckan sa...

Fina bilder där...vilken fin utsikt...absolut läckert.
Ja man undrar ju varför det alltid ska vara hög volym..förstår om Metallica spelar på Globen...men en restaurang?
Fullkomligt befängt måste jag säga.

Tillönskar dig en fin Lördag.