söndag 25 augusti 2019

Skyltsöndag

Här sitter hon äntligen och njuter av lite värme och sol, nyvaken efter natt nr 2 som var betydligt lugnare än den första natten. Hade ett bra samtal med ett föräldrapar igår på jobbet, ett måste ibland att åka in tidigare till jobbet för att träffa nyblivna föräldrapar när det varit något extra traumatiskt. Fast den natten bjöd på alldeles för mycket traumatiska händelser med för lite personal och för lite rum. Samtal med våra chefer känns också som ett måste, men tyvärr leder det ingen vart.

Nu är det söndag, och inget jobb i natt, sååå skönt! BP:s skyltsöndag glömmer jag inte, här kommer lite från nätet. Börjar med denna, som är så sann, utan våra proffs till uskor hade vi inte klarat biffen i fredags natt!

En av sommarvikarierna slutade i natt, han bjöd på chokladtårta från vetekatten, den såg väldigt fin ut, men jag gillar ju inte så mycket choklad, så ingen bit för mej!

Så lite roligheter....

Jobbigt att komma hem på morgonen och ingen Maja som möter mej. 

En öl är aldrig fel!

Söndagar betyder "Barnmorskan i East End", en av mina favoritprogram! En skön avslutning på denna helg.

10 kommentarer:

BP sa...

Första bilden är ren njutning. Precis vad jag gjorde idag. Så himla skönt!
Tycker du är helt fantastisk att åka in tidigare och pratar med föräldrar trots att du egentligen skulle kunna "strunta" i det, då du ju gjort det du måste.

Tänkte faktiskt på dig ikväll när jag såg Barnmorskan i East End, speciellt när de fick ta emot patienter från ett annat BB som hade stängt. Å det utspelade sig ju på 1960-talet. Inte mycket verkar ha hänt sedan dess, speciellt inte på NKS...

Å du och jag verkar vara de enda som inte gillar choklad och/eller tårtor, även om just den tårtan såg väldigt aptitlig ut. Japp, så vi kan väl kallas för "utrotade" eller något sådant;-)

Tusen tack för en toppen skyltning och länken.

PS. På sistone har jag fått viss "erfarenhet" av uskor. De är ovärderliga, och vården skulle stanna upp utan dom. Bra att det just nu pågår en kampanj om att höja deras status och lön. Inte en dag för tidigt. DS.

Ama de casa sa...

Skönt med både ett bra samtal och ledighet! Synd att cheferna inte lyssnar dock...

Du är verkligen en fena på att hitta roliga skyltar på nätet :-)
Kram på dig!

Znogge sa...

Så tråkigt att samtal med cheferna inte leder någon vart för från och till så är situationen inte okej. Märkligt att man inte gör något åt det. Just förlossningsvården är så viktig tycker jag.

Tänkvärda skyltar även om öl inte är min grej ;-)

God måndagsmorgon!

Geddfish ♥ sa...

Cheferna har bara ekonomi i huvudet. Jättetrist. Förlossningsvården som är SÅ viktig!

Roliga skyltar du hittar, haha! Den med katten är exakt. Förstår också att du saknar Maja *hjärta*
Jag äter inte heller tårtor, så vi är nog fler som inte gillar.
Glad Måndagskram!

Ditte sa...

Trist att din och dina kollegors arbetmiljö ska vara så bedrövlig. Och lika illa att de s.k. cheferna inte bryr sig. GRRR. Fint gjort av dig att åka in och träffa en familj för samtal. Och säkert blev det ett bra samtal för er alla.
Ja, uskor är väldigt viktiga. Och utan dem???
Skönt att du kunde njuta av lite sol och värme och visst piggar det upp och på olika sätt. Tårtan såg fin ut men är man inte så förtjust i choklad så blir den mer skådebröd.
Förstår att du saknar Maja och att det är tomt.
Log när jag såg kattskylten för så är det ju med katter. De bestämmer själva.
Den svart- vita bilden där de önskar sig öl och lite solsken är läcker.
Även här gillas "Barnmorskorna i East End".
Kram!

Guldkryckan sa...

Undersköterskor kan man väl aldrig ha för många av antar jag...jag är ganska kass på vad de olika grenarna inom sjukvård/mm heter...men undersköterskor kan jag...bra är de.

Dina närmsta chefers händer är väl bakbundna av deras egna chefer...men man undrar ju ibland.

Ha det bäst nu.

Anki sa...

Känns bra att ni fick ett bra samtal - och skönt att den efterkommande natten blev lugnare.
Uskor gör ett fantastiskt arbete och borde verkligen få sina löner höjda! Tråkigt att chefer inte lyssnar, men de har väl press på sig att spara ... pengar, pengar, pengar ... de styr allt.
Härlig skyltning - både tänkvärd och rolig! Förstår känslan när ingen Maja kom dig till mötes ... ♥
Kram

Mias Mix sa...

Ja alla i vården borde få mer tacksamhet och uppskattning. Utan dem stannar Sverige. De erfarenheter vi har av vården har det fungerat väldigt bra utom i ett fall där vi fick lov att anmäla till IVO (efter att nästan ha förlorat vår son). Tyvärr är det lätt att tänka på de dåliga erfarenheterna vi fick när man tänker på vården men det gäller att komma ihåg att alla andra gånger har det varit väldigt bra.
Många härliga skyltar! Och tårtan ser väl sådär ut i mina ögon, gillar visserligen choklad. TV-programmet har jag aldrig sett. Förstår din saknad av Maja <3 Saknar min häst mycket... Och vår katt börjar ju också bli lite till åren men det orkar jag inte tänka på nu. Ha det gott!

Paula sa...

Trots alla roliga skyltar kan jag inte låta bli att tycka väldigt synd om dig. Att behöva ha en sån arbetssituation som ni har det är ju omänskligt. Vad händer om/när ni är så överhopade att ni börjar göra misstag? Dessutom är risken för utbrändhet överhängande förstår jag, och då blir det etter värre! Nej fy, du har all min sympati!
Segling ja, jag gillade det jättemycket men nog var jag skraj och osäker i början. Kanske ska jag skriva ihop lite minnen, tyvärr har jag inga foton kvar från den tiden, albumen förstörde exet när vi skiljde oss, ja i ren ilska som du kanske förstår. Han var inte den ende förresten, flera ex har gjort likadant. Som om det inte räckte med att förstöra sina egna minnen istället för att ge sig på mina egna! Jaja, det är gammalt och preskriberat tack o lov! Kul att ni fick en trevlig tjejträff, säkert slår det ett bad i sjutton grader! Kram

Åke sa...

Jag tror också på allé sköterskor. Man blir riktigt bra omhändertagen. Gissa hur mycket 8 dygn kan ställa till med... Tråkigt med lite personal. Kul skyltning.