måndag 22 november 2021

Glad måndag

Tillbaka till vardagen...en fullbokad dag på Rosenlunds hörselrehab. Först träffade jag min hörselpedagog Gunilla...

...utsikten hon har från sitt fönster på 9:e våningen är fantastisk! Idag fick jag ännu mera verktyg som kan hjälpa mej i vardagen, hon är så pedagogisk och bra. Bl.a fick jag tips om en bra app som överför tal till text, och att jag kan beställa skrivtolk, även till privata ärenden, och hur viktigt det är för mej att ta små hörselpauser ibland, för min hjärna behöver vila, så mycket som jag koncentrerar mej på att lyssna och läsa av läpparna så behövs det lite vila emellanåt.
Efter besöket hos Gunilla var det dags att träffa audionom Henrik och prata hjälpmedel i hemmet. Henrik hade bokat en skrivtolk, det blev premiär för mej! Jag fick en skärm framför mej, den trevliga skrivtolken satt bakom mej med ett tangentbord och skrev allt vad Henrik sa där bakom visiret. Lite förvirrande blev det för mej som istället för att läsa på läpparna kunde jag läsa på skärmen vad han sa.
Men nog blev det lite som julafton för mej, så jag tackar region Stockholm för att jag får "hyra" alla dessa hjälpmedel som Henrik hämtade på deras lager och kom med i en stor papperskasse! Min man får hjälpa mej att installera allt. Det är alltså sändare och mottagare till brandlarm, ringklocka på dörren, väckarklocka med ljus, ljud och en vibrator under kudden, och även till min mobil fick jag hjälpmedel där jag via bluetooth kan koppla till en mottagare så att jag ser med ljus och ljud att mobilen ringer när jag är hemma. Ska bli spännande att prova allt!
Hann hem från Rosenlund, bytte till friskiskläder, maken hade kommit hem efter jobbet, så det var bara att sätta sig i bilen och köra till F&S medan den första snön föll. Så här glad var jag efter passet...som jag var lite orolig för om jag skulle komma ihåg alla rörelser till, men mina streckgubbar är ett bra stöd.
En glad måndag helt klart, Caritas tema.
Nu är väckarklockan inkopplad( här med nattljuset på, det kan man ta bort såklart) och jag har provat larmet, jösses vad jag ryckte till när vibratorn började låta och vibrera under kudden, nog kommer jag att vakna i morgon bitti allt, för då väntar en ännu mer hektisk dag! Kl. 08.15 ska jag befinna mej på gamla KS för att äntligen göra dessa balansundersökningar som tar ett par timmar. Frissan är också inbokad i morgon, och som om inte det räcker så är jag indiffad att jobba i morgon natt! Vi får se om jag hinner få någon sömn innan jag åker till jobbet i morgon kväll! 

 

8 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jag är på läggningsrutinen men hann läsa ditt inlägg och blev så glad över dina upplevelser och alla hjälpmedel som finns! Grattis till en ny värld! Håller verkligen tummarna för att du ska få ett härligt liv!
Varm kram!

BP sa...

WOW! Det var ju en tidig julafton för dig. Och det efter två veckors semester. Helt underbart! Visste inte att sådana hjälpmedel ens fanns och detta kostnadsfritt. Sverige är fantastiskt. Och det har jag då alltid sagt. Måste kännas som att komma till himlen för dig i väntan på implantatet. Är så otroligt glad för din skull:-)

Vänta bara - det kommer säkert att öppna sig en helt ny jobbvärld för dig imorgon:-)

Många kramar!

Znogge sa...

Vilken glad måndag det blev för din del. Så fantastiskt att det finns så många hjälpmedel att tillgå men tekniken går framåt hela tiden. Hoppas att de ska utfalla till belåtenhet och att du känner dig hjälpt av dem. Kan tänka mig att en del kräver en liten inkörningsperiod för att vänja sig.
Då blir det full rulle i dag men det är lika bra att få allt avklarat när du är i gång. Sedan klippning på det.

God morgon och ha en bra tisdag nu men kom ihåg att andas mellan varven!

Kram

Anki sa...

Verkligen en bra och glad måndag! Tänk så mycket bra hjälpmedel det finns!
Nu redan tisdag - önskar dig en bra sådan!
Kram

Ama de casa sa...

Vilken otroligt glad måndag det blev för dig! WOW vilka bra råd och hjälpmedel du fick, helt fantastiskt vilka grejer det finns :-)

Hoppas att den pågående balanstesten går bra nu då!

Hos frissan går det ju alltid bra :-)

Hoppas du hinner ta dig en liten siesta åtminstone mellan alla dina förehavanden.
Kram

Ami sa...

Verkligen en glad måndag för dig. Otroligt att det finns så mycket hjälpmedel ��
Kram

Annika sa...

ÅÅÅÅ vad BRA!!
Tänk så fina hjälpmedel de HAR numera. Galet bra!!
Och ja, att du får hem dem till dig.
I väntan på implantat är ju detta det bästa.
En rikigt glad måndag!
OCH utsikten från fönstret---wooow!!
Kramar!!

Ditte sa...

Heja! Så bra att det nu händer så mycket på en gång. Perfekt att du fått veta vilka hjälpmedel du kan få ta del av och testa. Toppen! Kan tänka mig att det ta ett tag innan du kommit i i allt men hoppas det han hjälpa dig. Och visst måste din hjärna å vila.
Hoppas det gått bra på balansundersökningen idag.
Mycket har du att stå i. Men ta nu inte på dig alltför mycket.
Lycka till med allt.
Varm kram