lördag 6 november 2021

Gran Canaria

Efter en dryg timmes sömn, jag kunde inte sova trots hjälpmedel, så kom vi så småningom med planet mot Gran Canaria ! 
 
Fick en häftig bild över Portugals snöklädda berg innan jag somnade av pur utmattning.

Vaknade lagom till när vi skulle landa, sen blev det enorma köer till att få visa hälsointyget som Spanien kräver för att få komma in i landet. En QR-kod som vi så fint hade fått på den spanska hälsomyndighetens app, men tror ni internet funkade på flygplatsen när alla hundratals resenärer började använda sina mobiler, nä ,  så vi fick panik där ett tag. Många hade såklart skrivit ut denna kod, men inte vi! Jag kom in på min mail i alla fall och kunde därifrån visa QR- koden , och min man kom hux flux åt sin kod också, puh! Allt detta tog en timme innan vi var inne i landet, sååå många resenärer som landade samtidigt! Äntligen på bussen mot Puerto Rico dit vi valt att åka denna gång. Såg denna fina konst i en rondell och tänkte på Amas konst som hon brukar hitta i rondellerna i Spanien! 
På väg i bussen….
Så äntligen, vi landade kl 12 spansk tid, och var på hotellet vid 16 -tiden! 
Servatur Casablanca bor vi på, och vi har bott här förut. Senast för drygt två år sedan när maken skulle fylla jämnt! 
Utsikten är fantastisk, och ljuset, säger bara ljuset! Solen går inte ner förrän 18.15, ljuvligt. En grillbuffe middag på hotellet innan vi gick ner till centrum, där var det full rulle. Turisterna har verkligen hittat tillbaka! Ledsen att jag inte hinner kommentera inne hos er, jag är så trött, och blogga från Ipaden är inte så lätt. Men i morgon är en annan dag! Nu är vi äntligen på plats! 

10 kommentarer:

BP sa...

Härligt! Gissade fel med Grekland, men Gran Canaria är ju minst lika fint. Det kan inte vara roligt att resa med alla dessa restriktioner, appar och pappersutskrifter, men ni lyckades ju till slut.

Att du är totalt utmattad vid det här laget förstår jag. Det skulle jag också vara. Så nu hoppas jag att du har åtminstone en två veckors upphämtning på dig innan du återvänder till 2 graders väder och mörker vid klockan 16;-)

NJUT!!!

Ama de casa sa...

ÄNTLIGEN!!! Ja äntligen fick klipphängaren sin upplösning :-D Jag gissade fel, men var åtminstone i rätt land, så ett halvt poäng vill jag ha i alla fall ;-)

Skönt att resan gick så bra och att du kunde sova ifatt lite under resan, så du har mer ork att njuta av tillvaron nu.

Ha det toppenbra på GC!

Ditte sa...

Så skönt med både sol, ljuset och värme. Anade att ni var på väg till Gran Canaria. Ja, detta med hälsointyget. Inte alls optimalt med take off så tidigt men kommer det till charter så kan man ju sällan välja tid frö avresa. Vet att detta med hälsopappret i Alicante också kan vara knepigt för de som inte tryckt ut det på papper också. I Alicante har de då och då haft särskild kö för de som haft pappersvarianten.
Lång tid med fyra timmar från att ni landat tills ni var på hotellet. Men nu är ni på plats. Njut! Hotellet ser jättefint ut och roligt att ni känner igen er.
Du fick till jättefina bilder från både planet och på plats.
Önskar dig en skön dag.
Ser fram emot nästa inlägg.
Varm kram

dianasdrömmar sa...

Härligt på onsdag är jag på plats i Las Palmas, tog en sista minuten för 500:- med Ving kram och njut

Geddfish ♥ sa...

Kanarieöarna är ju bäst denna tid på året, november.
Grattis till att kommit till en av mina favvoställen! Känner så väl igen utsikten och ljuset där i Puerto Rico.
Hotellen ligger högt upp och många trappsteg blir det.
Må så gott och söndagskram!

Guldkryckan sa...

Helt underbart där ju, sol och värme när det är som bäst, jämfört med fosterlandet iallafall ;)
Stort tack för denna fina rapport, ha nu en fortsatt fin semester.

znogge sa...

Så skönt att det ordnade sig till slut och att ni äntligen är framme nu. Njut för fulla muggar och ha det riktigt bra. Måste säga att jag är lite avis men jag unnar er det verkligen!

Kram och ha det riktigt gott!

Jossus Travelpics sa...

Vad härligt det ser ut. Njut nu riktigt ordentligt.
Ja nog är det lite rörigt nu med alla covidpass och qr-koder som ska visas upp på flygpaltsen. Men men... man får vara glad att man åtminstone kan resa.

Paula Merio sa...

Ni flög nästan om varandra då, "Lillasyster" bloggaren Monica kom väl nyss hem från samma ställe! Njut och njut nu!

Åke sa...

Den där konsten står strax intill min kusins lägenhet. Han påpekade det då jag lotsade in han på din sida. Han gick ut i hallen och vinklade telefonen så jag fick en rundvandring igen. Stannande inte bussen där i närheten också. Han tyckte du beskrev kaoset på flygplatsen bra. De kom ned samma dag också. Ni kanske åkte på samma flyg också.