tisdag 2 november 2021

Sovtisdag


 För ett år sedan hade Molly rymt och varit borta i två nätter, trodde väl aldrig vi skulle få tillbaka henne, men hon blev upphittad här i området, och här är hon åter hemma igen, vår lilla kattunge som nu får vara utekatt hos en ny familj. Men saknad är hon!

En lugn natt på mitt "nya" jobb på eftervården, men på förlossningen fanns inte ett rum ledigt! Strax dags för sista natten på ett tag framöver...

Orsakullan undrar idag : 

  1. Att läsa hör hösten till, vilken genre väljer du?
  2. Deckare gillar jag!
  3.  Just nu läser jag e-boken : "Box" av Camilla Läckberg och Henrik Fexeus. Den är lite väl skruvad, och väldigt många sidor, men jag läser på!
  4. Intensiv spänning av nya författarduon - första delen i nagelbitande serie. När en kvinna hittas död i en låda som genomborrats av svärd står polisen frågande: Rör det sig om ett urspårat trolleritrick eller ett extremt brutalt mord? Mina Dabiri är polisinspektör vid Stockholmspolisen och tar hjälp av Vincent Walder, mentalist och expert på kroppsspråk och magi. De gör kopplingar till ett tidigare fall, och inser att de jagar en hänsynslös seriemördare som måste stoppas innan offren blir fler. Men Minas och Vincents kantiga personligheter ställer till det. Båda bär dessutom på mörka hemligheter. Deras förflutna tycks höra samman med det som sker och tempot skruvas upp alltmer. De behöver ligga steget före mördaren, lära känna vansinnet för att kunna stoppa det.

7 kommentarer:

znogge sa...

Jag förstår verkligen att ni saknar henne mycket. Vilken otrolig tur att hon kom tillbaka de gången. Hon var ju inte så gammal och dessutom i stadsmiljö.

Kram och god kväll!

BP sa...

Det bästa du kunde göra idag - sova. Det var ju så grått och eländigt. Fick sätta på ljuset vid klockan 14. Suck!
Du kan vara sååååå glad att du har ett "nytt" jobb. Vad som just nu pågår i förlossningsvården speciellt på SÖS kan inte vara roligt.

Sedan verkar du satsa på semester ett tag nu.

Precis som du läser jag (bara) deckare. Har inte läst Box än. Vänta på pocketversionen.

Hoppas du får en lugn sista natt på ett tag;-)

Ditte sa...

Minns så väl när Molly försvann förra året och jag minns också lyckan när hon kom tillbaka. Förstår verkligen att du saknar henne men säkert har hon det bra nu som utekatt. Hon hade ju svårt att finna sig till ro som innekatt och det kan man ju inte påverka.
Har förstått att det är tufft på förlossningsavdelningar runt om i hela landet. Kan ju inte fortsätta så här.
Bra att du har det lugnare på jobbet för det var ju för bedrövligt på förlossningen.
Önskar dig en lugn sista natt innan semestern.

Deckare gillar jag också men även en hel del annat. Camilla Läckberg tillhör inte mina favoriter men en del böcker av henne har jag läst. Däremot tycker jag att hon "gjort det bra" med så många böcker sålda och översatta världen över.
Kram!

Anki sa...

Minns de hemska dagarna när Molly var försvunnen ... förstår också att det är tomt nu när hon flyttat och att saknaden är stor.
Jag läser sällan deckare ... läser oftast historiska romaner istället :)
Ha en fin onsdag!
Kram

Ama de casa sa...

Ja fy vad hemskt när Molly var försvunnen och vilken lättnad när hon kom hem igen! Förstår att saknaden är stor, men Molly har det bra som utekatt i sitt nya hem. Ett väldigt oegoistiskt beslut från din sida!

Hoppas att även denna natt var lugn, och nu får väl klipphängaren sin upplösning alldeles snart :-D
Kram

Ami sa...

Så hemskt när hon försvann, men vilken tur att hon blev hittad. Jag förstår verkligen att ni saknar henne, men så roligt för henne nu att kunna springa ute.
Kram

Annika sa...

Lilla Molly. Minns också då hon var försvunnen.
Hoppas hon trivs jättebra i sitt nya hem där hon kan vara ute och jaga när hon vill.
Förstår er saknad såklart!

Ja, förlossningarna alltså, och allt man läser. INTE klokt.
Helt sjukt och galet. Dessa politiker.
GLAD att du har ett nytt jobb nu.

Kramar!