torsdag 12 april 2018

Följetongen på förlossningen

Suck, vilken följetong mitt jobb är! Natten började ganska bra, men så småningom så glödde telefonen och alla ville komma in och föda barn. Kunde bara hänvisa en, till Huddinge, och det tyckte paret var långt att åka till, men det är ju i alla fall i Stockholm! En kvinna gick det så snabbt för så hon hann inte in, min kollega fick hjälpa till via telefonen så gott det gick, och maken fick assistera som barnmorska där hemma, allt gick bra och hon kom in med ambulans sen. Sovit alldeles för lite, och ser inte fram emot natten..där jag ska vara passansvarig...håll tummarna för en bra natt!

6 kommentarer:

znogge sa...

Kan tänka mig att det tidvis blir oerhört intensivt på din arbetsplats. Barn kommer liksom när det kommer och det går inte att knipa ;-) Så jag håller en tumme!

Kram

Geddfish ♥ sa...

Oerhört spännande, varierande och dramatiskt jobb, fyllt med glädje, ni alla barnmorskor är guld värda!
Ha en bra natt, kram!

BP sa...

OMG!!! Ja, jag håller verkligen tummarna att det går bra för dig inatt!
Medan du jobbade ikväll såg jag på Stockholmsnytt på tv att SÖS-Akut har anmälts till Arbetsmiljöverket: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/huvudskyddsombudet-slar-larm-om-sos.

Tycker faktiskt att det är dags att du och din avdelning gör samma sak. Ja, inte bara KS utan de andra förlossningsavdelningarna på Stockholms sjukhus också. Annars blir det ju ALDRIG en förbättring...

Steve sa...

Det ryms väl mycket dramatik i ditt jobb kan jag tycka. Som du beskriver det så verkar det inte sällan vara rena slumpen/turen att födslar går bra.

Ama de casa sa...

Men oj vilken natt... Hoppas verkligen att den gångna natten har varit betydligt lugnare!

Men sådär kan det ju inte fortsätta... Och sen ska platserna minska? Jag förstår inte hur dom tänker :-(

Ditte sa...

Känns lite som på Jesu tid, Ingen plats i härberegt. Och det var ändå för väldigt länge sen. (Så religiös är jag ju inte men sambandet verkar finnas.) Och varför finns det då inte plats....Kanske kunde blivande föräldrar planera in dagfödsel i stället. Något att tänka på.
Jättekämpigt för er som jobbar att ha det så här.
Håller tummarna för att det blir en lugnare natt och att folk helst ägnar sig åt dagförlossningar, helst på kontorstid. Undrar vad ansvariga säger om ett sådant förslag.
Kram!