lördag 21 april 2018

NYC dag 5

 Ännu en dag i ljuvliga New York, och nu börjar det bli lite varmare även här. Vi gick hemifrån vår gata , port nr 430 på 57:nde gatan East side redan kl 10 i morse, då vi hade bokat biljetter till de nya tornet vid World Trade center. Hittade även lite lyftkranar på vägen och tänkte på bloggvännen BP. En overklig upplevelse att åka upp i det nya tornet. Jag och maken var upp på taket på en av tornen 1989, då klev vi bara in i hissen och åkte upp. Nu var det en helt annan sak med en rejäl säkerhetskontroll och lång kö innan vi var uppe på plats. Men det var det värt, fantastisk utsikt där uppifrån. Och nere på marken en sån vacker minnesplats med massa vatten och alla namn. Vi tog oss sen till Century 21 som jag fått tips om, där fanns det kläder minsann! Maken blev väldigt glad att de hade en guest lounge, där satte han sig och väntade! Hittade lite Calvin Klein toppar för ett bra pris. Började bli hungriga sen, så vi tog oss till Greenwich Village och Restaurang Cowgirl där vi varit tidigare ( den restaurangen dyker oxå upp i ett avsnitt av Sex and the city) där har de fantastisk goda Frozen Margaritas som bara kostar 8$ när det är Happy hour ,  vi hann med två stycken, och vi kunde sitta ute och äta och titta på alla människor som gick förbi, en fantastisk brokig samling av folk!
Sen hade vi fullt upp att hitta rätt tunnelbana hem...han shoppa lite på vägen...nu har vi efter en heldag kommi hem till lägenheten och stupar isäng! Det tar på krafterna att vara ute hela dagen...

Frihetsgudinnan syns därute


Brooklyn bridge närmast3 kommentarer:

znogge sa...

Vilka härliga bilder från er trevliga dag. Perfekt att variera med sightseeing och shopping. Kan tänka mig att säkerheten är helt annorlunda nu. När vi var i Dubai och åkte upp i Burj Khalifa var det samma säkerhetskontroller som på en flygplats.Men bättre det än att det händer något.

Kram och god söndag!

Taina sa...

Oj vad mycket ni hinner med! Nästa gång du kommer, hör av dig!

BP sa...

WOW!!! Vilken utsikt och vilken helt underbar bildkavalkad som innehåller precis allt och lite därtill. Helt i min smak. Säger bara skyskrapor, byggkranar och en drink. Det kan liksom inte bli bättre den här dagen heller:-)
Stort tack att du ännu en gång tänkte på mig när du fotade:-)