fredag 20 april 2018

NYC dag 4

En solig men kall dag i NYC, vet att ni har sommarvärme i Sverige, men vi klagar inte! Idag var det dags att prova på linbanan från 59:e gatan över till Roosevelt island. Vi har sett linbanan, men aldrig åkt den tidigare. Fin utsikt från linbanan , och Metrokortet gällde . Sen var tanken att hänga med maken på Metropolitan museum of art, vi tog oss dit, men vi gick aldrig in...25$ ...nej, vi satte oss i solen och åt en varm god salt kringla. Svenska kyrkan besöktes istället , där Stina Wollter hade en utställning, och vi drack svenskt kaffe.  Stort pådrag med en brand  med massor av brandmän hann vi också se idag, vi tror att det brann i ett bilgarage? Via Rockefeller center tog vi oss sedan till museum of modern  art, som också kostade 25$, trodde vi, fast vi råkade komma dit då det var gratis inträde ett par timmar på fredag kvällen, vi undrade just varför det var så mycket folk där!  Men hjälp så modernt det var! Man bara ruskade på huvudet åt vissa installationer. Men sen fanns det oxå verk av Picasso, van Gogh , Monet, Matisse m.fl. Jag fastnade dock för flers bilder från förlossningar, kände liksom igen mej från mitt arbete! Efter museet var jag otroligt trött i benen, tunnelbana ner till nedre delen av Manhattan och tips om en italiensk restaurang :Gemma. En bra avslutning på en lång dag!


3 kommentarer:

znogge sa...

Vilka härliga bilder från er dag. När det är gratis entré brukar det vara knökfullt med folk för många passar på. Tyvärr är en delkonst bara konstigt så det var kanske tur att det fanns några vanliga verk också. Sedan ligger allt i betraktarens ögon ;-)

Ha en bra dag när det är er tur att stiga upp!

Ami sa...

Åh, vilka härliga dagar har :) Ha det bra och fortsätt njut!
Kram

BP sa...

En helt underbar bildkavalkad från ett soligt NY. Här sittandes framför skärmen känner man ju inte av kylan. Ser bara en blå himmel:-)
Skrattade gott åt skylten med "Swedish Coffee". Ja amerikansk kaffe vet man ju hur det smakar - vatten eller mjölk. Ungefär lika smaklöst som Budweiser;-)

Härliga skyskrapor. Tackar extra mycket för dom:-)