lördag 7 april 2018

Extrajobb igen...

Klockan är 05.47 och solen håller på att gå upp över min arbetsplats. Natten har varit intensiv, men lugnade ner sig på morgonen. Stackars SÖS ringde tre gånger i natt för att få hjälp, men vi kunde inte hjälpa dem. 

Det bästa med nattjobb är när det börjar ljusna ute och man vet att skiftet går mot sitt slut.

Väntrummet är tömt och alla har fått hjälp som önskat komma till oss i natt.

Nu är solen strax uppe, och om bara en timme så får vi gå hem. Härligt! Sov dock bara till 13.30 idag, och i natt ska jag jobba extra! Förutom kvalificerad övertidsersättning  ( många fina tusenlappar)tillkommer också bonuspengar på 800kr, de har så svårt att få in folk att jobba extra nu, så de gör vad de kan för att vi ska nappa. Dags att cykla iväg nu!

8 kommentarer:

BP sa...

Hur fina bilder som helst. Det är just sådana vyer jag alltid missar, då jag aldrig är uppe på sådana tider;-)
Ett tomt väntrum - ja, det har jag då aldrig sett på ett sjukhus. Bra jobbat där!

Ja, pengar är inte allt kan jag tycka. Å att få "muta" personal till extrajobb med ett sådant lockbete känns totalt fel egentligen. Det borde inte behövas med vettiga löner från början. Å hur mycket äter skatten av alla extra pengar? Å hur mår du och dina kollegor som får sömnen rubbade.

En sak vet jag, och det är att jag aldrig skulle vilja jobba skift i något yrke. Det tar alltför mycket på krafterna, rent fysiskt alltså.

Ama de casa sa...

Härliga gryningsbilder! :-)

Jag kan bara instämma med BP. Om dom betalade vettiga löner från början och hade tillräckligt med personal skulle inte dessa extrapengar och extrajobb behövas.
Och du - du måste vara rädd om dig!
Kram

Guldkryckan sa...

Jo...många nattskift man avverkade när det begav sig en gång i tiden, bästa tiden var när sommaren närmade sig och man kunde sitta på utsidan och höra alla fåglar....det var riktigt fint.

Fast ni har väl lite o göra då förstår jag....då hör man kanske fåglar även om man inte är på utsidan ibland ;)

Ha det bäst nu. :)

Ami sa...

Du sliter verkligen! Var rädd om dig!
Kram

Steve sa...

Var försiktig med extrapassen. De kostar mer än de smakar i längden.

Kortsiktigt tänkande av arbetsgivaren att locka med bonus för att få personal att jobba extra. Dylika bonussystem tyder på att något är grundläggande fel.

Ditte sa...

Vilka vackra morgonbilder! Och jag instämmer helt med BP att vi som är sjusovare missar ju oftast dessa. Tack för att du visar hur det kan se ut.
bra att du kan tänka dig att jobba extra för behovet är ju stort och bra att det också uppskattas ekonomiskt att ni ställer upp. Hoppas du orkar...
Kanske blir det en hyfsat lugn natt.
Kram!

Anni sa...

I de där lokalerna har jag också varit i gryningen, tre gånger. Men inte sjutton har jag sett ut genom fönstren då ;-)

Unknown sa...

De kostar mer än de smakar i längden.


Royal1688