fredag 25 september 2020

Bokcirkelträff och fem en fredag

Vilken härlig dag! Det blev en promenad med maken, fast jag ville egentligen jogga, men min fot är inte riktigt bra.

 

På kvällen var det äntligen dags för en bokträff igen med tjejerna. Det blev ju inställt i maj. Vi har läst mitt bokval som var : Tatueraren i Auschwitz, som vi alla tyckte var läsvärd.
Skönt nog var vi hos en av tjejerna som bor på andra sidan av Mall of Scandinavia, så jag hade väldigt nära hem. God mat och mycket prat som vanligt.





Orsakullan undrar: 
  1. Frikort kan man ha inom vården och hos Apoteket. Har du frikort? Nej, det har jag inte.

Just ja,det är ju också Elisamatildas Fem en fredag idag, som handlar om Disney denna fredag.
  1. Vilken var den första Disneyfilmen du såg? Tror att det måste vara Djungelboken på bio. Den hade visst premiär i Sverige 1968 , men jag tror jag såg den i början på 70-talet på bio?
  2. Har du något särskilt minne förknippat med Disney?  Ja, det var det ju så att på 70-talet fanns det choklad att köpa med omslagspapper som föreställde Snövit och de sju dvärgarna, med en liten text till på alla de olika karaktärerna. Min pappa målade av dem alla med vattenfärger tror jag, som glasades och ramades in, de 8 tavlorna sattes sen upp vid min säng. Minns än idag texten på vissa av dvärgarna, t.ex : "Jämnt jag är på gott humör, sjunger och trallar i ett kör", vilken dvärg tror ni det är? Tavlorna är underbara, och kom upp igen på väggen till våra barn när de var små.
  3. Vilken av Disneyklassikerna är din favorit?  Djungelboken var ju en höjdare, men minns att jag  också gillade " Aristocats" mycket.
  4. Vilken är den bästa sången från Disney?  Hjälp, jag är jättedålig på alla  Disneyfilmer så jag har svårt att svara på vilken den bästa sången är! Från Djungelboken ( snacka om att den satte sina spår hos mej, haha) så har vi i alla fall "Var nöjd med allt som livet ger" och "Jag vill ju va som du". När barnen växte upp så hade vi ju en hel del filmer på VHS, så Lejonkungen och Elton Johns musik ; "Can you feel the love tonight" och " Circle of life" kommer jag ju ihåg.
  5. Vem är din favoritkaraktär? Har svårt att säga nån favorit, men säger då de två härliga hundarna i Aristocats : Lafayette och Napoleon, vi hade ju en bassett hound själva när jag var barn. En kort snutt från filmen syns här : 



12 kommentarer:

BP sa...

Japp, vilken underbar dag - igen:-) Toppen bilder:-) Ser att du har samma problem som jag: antingen är bilden centrerad och texten vänsterjusterad eller tvärtom. Nya blogger - grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Vilken tur att du hade nära hem efter bokträffen! Perfekt ju! Och det måste ha blivit sent med tanke på när du la upp inlägget;-)

Djungelboken är den enda Disneyfilmen jag sett, och jag gillade den. Men tack vare din pappa som måste ha varit otroligt duktig på att måla har du ju ett fantastiskt minne där:-) Å Aristocats, ja nu när du säger det, så ringer det några klockor hos mig också, svagt visserligen men ändå;-)

Hanneles bokparadis sa...

Vilken trevlig tavla, kul att den gått tillmätta generation.

Äventyret framtiden sa...

Vilken lycka du hade som hade en pappa som målade tavlor åt dig ovanför sängen.
En fin dag, mycket gott och så en bokträff på det till. Härligt och härlig önskar jag att din helg blir!

Tove Olberg sa...

Så roligt att du har tavlor som din pappa målat,jag tror på Glader :-)
Bokcirkel är trevligt, och härliga trevliga träffar och minnen vill vi ha- helst varje dag :-)
Disney tänkte jag då jag såg frågorna, men så kommer jag på att jag visst gillar och kommer i håg lite när du visar filmen!
Önskar dig nu en fin dag Susjos!
Kram

Ditte sa...

Vad trevligt med bokcirkeln! Prat om böcker, annat prat och god mat och dryck piggar helt klart upp. "Tatueraren i Auschwitz" är riktigt bra tycker jag. Tänkvärd, bra skriven och med ett stort stycke historia.
Promenaden tillsammans med maken såg behaglig ut och skönt att passa på dessa vackra dagar.
Bra att du inte joggar och belastar foten i onödan.

Visst är Aristocats härlig! Min dotter Liv hade nog alla Disneyfilmerna när hon växte upp och jag har sett många.
Önskar dig en fin lördag.
kram

Ama de casa sa...

Kul att träffen blev av nu då och att ni hade så trevligt :-)
Texten hör såklart till Glader :-D

Djungelboken är en favorit hos mig också. Var inte alls så länge sen jag såg den igen. Insåg då att dagens animerade filmer faktiskt är ännu bättre gjorda, som Up, till exempel. Och Toy Story :-)

Ha en härlig dag och fortsätt krya på foten. Bra att du tar det försiktigt med den!

dianasdrömmar sa...

Vilken mysig dag kra

Anki sa...

En bra dag med fin promenad och trevlig bokcirkelträff!
Hoppas foten snart är OK, så du kan ut och jogga igen!
Kram

Karoleen sa...

Vilket härligt minne med tavlorna som din pappa målat! Så fint gjort!

Znogge sa...

Vilken härlig och bra dag på alla vis! Boken har jag läst och den är verkligen läsvärd och bra.

Den första filmen jag såg var "Peter Pan" och den gillade jag verkligen.

Kram och god lördag!

Robert W sa...

Åh, chokladbitarna med omslag med Snövit och dvärgarna hade jag glömt bort. Så nostalgisk jag blev nu ;)

Helén sa...

Din fredag ser ut att ha varit väldigt härlig och jag har liknande svar när det gäller Disney-frågorna, Djungenboken och sångerna från den filmen finns även i mitt inlägg 😊. Aristocats såg jag aldrig som barn men när vi hade barn själv blev det äntligen av och det är en riktigt bra film.