torsdag 24 september 2020

Teamträning

Idag var det dags för höstens teamträningar att starta upp igen. Höstens tema är blödningar och skulderdystoci ( efter att huvudet framföds så fastnar axeln under symfysen, och det blir svårt att förlösa resten av kroppen). Vi fick en bra dag med nöjda aspiranter. 
Men det var skönt att så småningom få åka hem och nu vara helt ledig igen! På facebook påminns jag om vår resa till Santorini 2012, där vi på vår (21:a) bröllopsdag råkade hamna på en rysk bröllopsfest! Vi upplyste dem att vi också firade vår bröllopsdag, och blev förevigad på bild med dem!

 Denna häftiga bild är också från Santorini, och båten som tog oss ut på en kvällstur med solnedgång över havet, en häftig upplevelse!


Orsakullan undrar idag : 

  1. Senaste gången du var till läkaren var…det var nog i november när jag hade så högt blodtryck.

9 kommentarer:

BP sa...

Vilka "fackuttryck" det finns för olika födslar. Tycker aningen synd om barnmorskor som har svenska som andraspråk om man säger så.
Sedan undrar jag såklart om det kan finnas en "Orealistisk förlossningsträning" också;-)
Ett häftigt minne från Santorini med den ryska bröllopsfesten. Å jag bara älskar din klänning - gissar på Desigual. Hur läcker som helst.
Njut nu av lediga dagar. Vädret lär ju bli kanooon:-)

Geddfish ♥ sa...

Det är kul med minnen! Jag tycker också att du hade en väldigt häftig klänning där. En sådan som man ser upp till.
Teamträning måste ju vara en nödvändighet. Förlossningsögonblicket är så skört.
Godkvällskram!

Ama de casa sa...

Håller med föregående skrivare - klänningen är hur fin som helst! Kul att ni kunde fira er bröllopsdag med ett nygift par :-)

Santorini är verkligen en otroligt vacker ö!

Ha det fint :-)

Znogge sa...

Trevligt att dagens teamträning blev lyckad.
Vilka härliga bilder och så kul att ni kunde fira med ett nygift par. Nu tycker jag att jag börjar längta så smått efter att resa igen...

Kram

Tove Olberg sa...

Realistisk teamträning; vilken teamdag!
Kul att hamna i ett sånt sammanhang med ett nygift par på eran dag!
Snygg klänning, du är fin!
Ha en fin fredag!
Kram!

Äventyret framtiden sa...

Härligt minne att tillsammans med ett brudpar få fira sin egen bröllopsdag. Man kan ta fel på vem som är den riktiga bruden, ni är så vackra alla!
Ett riktigt gladminne!
Att fastna under symfysen, undrar om jag också gjorde det på den tiden det begav sig? Jag lär i alla fall ha fastnat med axlarna och likadant var det när min dotter föddes. Axelbreda kvinnor :)
Ha det fredagsbra!
<3

Guldkryckan sa...

"Skulderdystoci"..japp..min ordbank fylls på med något helt nytt igen...tackar.
Ryska bröllopsfester lär enligt alla filmer jag sett vara något litet "extra" jämfört med svenska sådana fester...är det så?
Santorinibilden där...känns lite som när jag var ute och seglade med skolan en gång i tiden...lite sjösalt i vindarna är inte fel ;)

Ha det bäst nu.

Ditte sa...

Bra att du förklarar fackuttryck. Så nu vet jag vad "skulderdystici" är. Bra att dagen blev bra.
Fina minnen Santorini. En fantastisk ö. Vet att det var så "förr". Har båtluffat där i vattnen bland öar många gånger men även varit enbart här. Första gången på 60-talet med mina föräldra. Och jag minns solnedgångarna än idag både till havs och i Oia.
Så roligt att hamnade på en rysk bröllopsfest samma dag ni själva hade bröllopsdag. Härlig bild!
Kram och trevlig kväll.

Paula sa...

Vilka vackra brudar!
Jag har inte läst Tatueraren men den finns nog på min läslista någonstans. Önskar att vi också kunde ha en bokcirkel här i byn men jag har fått dåligt med gehör när jag försökt lyfta frågan. Många bokälskare bor säkert här, men smaken är nog väldigt varierad.
Helgkram från pörtet