tisdag 22 september 2020

Utbildningsdag för en nattjobbare


 Att vakna en gång i timmen under natten och tro att man försovit sig var jag inte ensam om bland mina nattkollegor idag! Inte blev jag piggare av att se ett försök till uppbrutet lås till våra förråd i källaren i morse när jag skulle hämta min elcykel ! Såg till att min man ringde runt och låset blev fixat idag. Trist är det i alla fall med inbrottsförsök!

Vänta fick vi göra på lunchen idag också, som vi blev bjudna på, på Haga Forum. Femtio minuter närmare bestämt, nåt gick fel, allt var ju förbokat till oss dryga 40 personer som kom, det sas att det blev strul då det visade sig att några inte åt kött, och något annat var tvunget att göras till dessa . Gott var det i alla fall, men försenade blev vi till eftermiddagens "lektioner".
På facebook kom det upp en underbar bild från min morgonjoggingrunda på Karpathos 2016, då vi också firade vår 25-åriga silverbröllopsdag där. Förresten, TACK för alla grattishälsningar igår på vår bröllopsdag!
När jag sent omsider kom hem så bytte jag snabbt om till sköna slapparkläder och satte mej i soffan, och fick genast sällskap!

Hon måste ha busat runt ordentligt idag, för nu sover hon som en baby i soffan bredvid oss. Jag kommer också att sova gott snart. I morgon bjuder jag på kattunge-lunch här hemma för några jobbarkompisar, ska bli så mysigt!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Engagerar du dig i någon form av rättigheter? Till exempel, miljö, djur eller annat? 
  2. Jag är sen länge med i SOS barnbyar och skänker varje månad en slant till min barnby i Kina, får fina brev från den byn runt juletid.

6 kommentarer:

Znogge sa...

Det lät som en bra dag bortsett från väntan på maten då. Hoppas du sover bättre i natt och att Molly inte busar runt för mycket.

Kram och sov gott!

BP sa...

Urdåligt med en femtio minuters sen lunch. Dessutom ser den inte ens ut som nån mat som du skulle gilla.
Ännu tristare med inbrottsförsök, men tack och lov att det stannade vid ett försök och att din cykel är kvar. Ett tips är att alltid ta med batteriet upp till lägenheten.
Så roligt med en Molly-lunch imorgon. Ser framemot avrapporteringen där:-)

Tove Olberg sa...

Kattungelunch :-) som en liten Molly fest! Tillställningen önskas trivsel och kul :-)
Några minuspunkter på tisdagen :-(
Kursinnehållet verkade spännande.
Fin onsdag önskar jag dig!
Kram

Ama de casa sa...

Det är för dj-ligt att en del inte vet skillnaden mellan ditt och mitt... Tur ändå att det "bara" blev ett försök och att grejerna blev kvar.
Men så konstigt planerat med lunchen... Om det är 40 gäster är det inte direkt ovanligt att någon/några av dom inte äter kött nuförtiden. Att dom som fixade lunchen inte frågade innan och bara hade en rätt???

Kul med Molly-lunch :-)

Paula sa...

Då blir det stor baluns nästa år när det blir bröllopsfirande! Hoppas världen då har återhämtat sig, alla är vaccinerade och reslusten är stor.
Ska ni äta kattmat? Eller ska katten äta tjejmat? Skoja bara, ha så skoj! Kram

Ditte sa...

Blir ju tokigt för er som jobbar natt att plötsligt vara på plats klockan 08. Dessutom trist att upptäcka att ett inbrottsförsök gjorts.Puh!
Hoppas dagen var givande . Lunchen såg väldigt god ut men trist att det blivit missförstånd. Tur att ni ändå fick äta...
Vad trevligt med katt-lunch!
Bilderna av Molly är helt ljuvliga. Men hon ser matt ut.
Kram