torsdag 27 december 2018

Biodags: Green Book


Trailern på filmen vi såg i kväll....


Efter ett lugnt nattpass ( i telefonen igen) och lite sömn så var jag redo för middag och bio. Så suveränt att bo nära MoS som har både restauranger och bio! Vi har ju fribiljetter efter incidenten med utrymning av biografen tidigare här i höst.
Vi började på Restaurang Drama med bubbel ...

Denna gång provade jag deras fisk och skaldjursgryta, och den var supergod!

Tyvärr var utbudet av filmer som vi båda vill se väldigt litet ikväll, men som tur var så lyckades jag övertala maken att se en film som jag i och för sig aldrig hört talas om, men skulle vara "Julens feel-good film ( det sa jag inte till maken) men båda gillar vi Viggo Mortensen, så valet blev lätt : "Green Book"År 1962, när utkastaren Tony "Lip" Vallelonga är tillfälligt arbetslös, går han med på att köra musikern Dr. Don Shirley på en tvåmånaders turné i djupaste amerikanska södern. Dr. Shirley är välutbildad och en hyllad musiker medan Tony är en jordnära vanlig man med en egenskap att hamna i trubbel. Först har de mycket olika uppfattning om allt från mat till musik, men finner snart att de befinner i en värld som ser ner på dem båda - och där börjar en oväntad vänskap.Å h vilken tur att vi inte missade denna underbara film, baserad på en sann berättelse, och Viggo Mortensen gör en fantastisk insats! Se den!

3 kommentarer:

BP sa...

Å vem är Viggo Mortensen???? Är urkass på skådespelare och sångare också för den delen. Kul att ni båda gillade filmen. Visst är det lyx med en biograf på gångavstånd. Det har vi också, men vi har inte varit på bio på år och dag - ooooops;-)

Skaldjursgrytan - MUMS äger jag bara:-)

Ama de casa sa...

Tack för tipset! Låter som en film som även jag skulle gilla. Men jag får vänta tills den kommer på nån filmkanal, tror jag. Minns inte när jag var på bio senast :-)

Ditte sa...

Tack för ett bra biotips! Hade inte hört talas om den. Men nu blev jag sugen på att se den. Och visst är det perfekt att bo så nära både bio och restauranger. Maten såg supergod ut. Fiskgryta gillas verkligen.
VI har ju mysiga biografen Victoria här på Götgatan och Filmstaden Söder vid Medis, så det blir ju inga direkta utflykter här heller. Bra utbud av restauranger också. Men jag tycker vi går alldeles för sällan på bio. Får ändra på det.
Ha det gott!
Kram!