onsdag 26 december 2018

Äntligen!


Inatt kl 02:53 fick jag äntligen bistå vid en förlossning, en liten flicka såg dagens ljus, en galant förlossning som det var en fröjd att få vara med vid! Härligt, fick lite energi och aha upplevelse varför jag jobbar med det jag gör! Sovdag idag, och dagens bild får bli på den enda tomten som har kommit upp här hemma denna jul! Nu ska jag strax iväg för natt nr 2, och våra vänner skall snart boarda ett flyg och vara med om en upplevelse i Tanzania, safari och sen vidare till Zanzibar, visst låter det härligt?!

7 kommentarer:

Ditte sa...

Vad roligt att du var med om att förlösa en liten flicka i natt. Så tryggt för både föräldrar och barn att du var med. Och en resa nu till både Tanzania och safari och Zanzibar känns härligt. Men jag får vänta tills februari på en långresa. Men innan blir det nog ett besök i den spanska sommarstugan. Helt ok det också.
Önskar dig en lugn jobbnatt och kanske får någon blivande förälder förmånen att ha dig med vid förlossningen.
Kram!

BP sa...

Du borde kanske jobba fler extranätter;-) Jag menar då blir du kanske "garanterat" riktiga förlossningar;-)
Tanzania och Zanzibar låter inte fel, inte fel alls måste jag säga. Vännerna har ingen blogg eller!? Älskar åka snålskjuts till exotiska platser.

Nu önskar jag dig en lika positiv natt som den gånga natten!

Paula sa...

Men hallå, vad menar du? Du är ju barnmorska, brukar inte dina arbetspass innehålla förlossningar? Det lät som det var längesen sist...
Den enda förlossning jag varit med om var när äldsta barnbarnet föddes, när jag födde min dotter sov jag sött då det blev akut kejsarsnitt. Barnbarnet valde att komma som en störtförlossning, ingen var förberedd på vad som komma skulle. Allt gick vägen men han hann inte pressa vattnet ur lungorna så det blev lite kuvös i början. Idag är han 24 bast och världens finaste...

Ama de casa sa...

Skönt att du äntligen fick jobba med det som man kan tro att du alltid jobbar med... Helt galet att det inte blir mer förlossningar för dig! Hoppas det blev nån till inatt :-)

Tanzania och Zanzibar låter helt underbart! Vi hade våra vänner som vi hälsade på när dom bodde i Kenya här igår, så vi tittade på lite nostalgibilder från 2005. En helt fantastisk resa på nästan fyra veckor med mängder av djur och safarisar :-D

Ami sa...

Vad skönt att du äntligen fick göra det du faktiskt vill göra :)
Och vilken härligt resa era vänner ska göra!
Kram

Annette sa...

Safari i Afrika låter otroligt lockande och spännande! Men att vara med om en förlossning är snäppet större ändå. Jag går all in när det är jul, men så många tomtar blir det inte. Och i dag är julen över för min del, vardag är ändå bäst tycker jag. Ha det fint!

Grönare ängar sa...

Vi har det helt fantastiskt!!