onsdag 19 december 2018

Ledig igen!!

Gamla KS lever vidare ett tag till, så här såg entrén ut igår kväll när jag kom med bussen, vi byter ju fortfarande om på gamla KS!
Å visst är det tokigt när vi gamla erfarna rävar får sitta i telefonen och även planera och dela upp vilka patienter morgonpersonalen ska ha..på gamla KS var det ju "bara" förlossningspersonalen vi skulle planera för, nu är det 24 rum som ska ha personal, snacka om att det blir rörigt! Att även sitta i telefonrådgivningen kräver också en del erfarenhet, så därför blir det så att vi "gamlingar" blir placerade där. Men vi är också "seniorer" på golvet och är med på förlossningar som stöd för de nya barnmorskorna. Men visst saknar jag att själv få ha födande kvinnor! 

Ikväll var det dags för sista IW-passet innan jul. I ett öde centrum: Stinsen, hittade en artikel om Stinsen, som ju är väldigt tom numera, och det planeras att bygga bostäder där i stället, men det dröjer några år! Jag trivs bra där, Citygross ligger kvar, och det passar mej utmärkt att gå in och handla där på väg hem efter jympapassen, ingen trängsel, bra utbud på varor faktiskt. Slank in där även idag och kompletterade lite till jul. Nu är jag ledig fram till juldagen då jag ska jobba extra!

4 kommentarer:

BP sa...

Underbart med långledighet - eller jo, allt är ju relativt, men ändå.
Det nya schemat på ert BB är aningen galet, men det sa jag ju redan igår.

Stinsen - ja, det gör ont i mig måste jag säga. Älskade Stinsen. Toppen urval av butiker, ingen trängsel och trevliga restauranger med bra mat. Så himla synd att Stinsen går i graven. Här känner jag mig dock faktiskt lite skyldig. Vi åkte dit minst en gång i månaden, men de senaste åren har vi hållit oss mest till Täby Centrum. Så, japp det stora centra konkurrerar ut de lite mindre. Sorgligt!

Ama de casa sa...

Åh vad skönt med långledigt! Det är du sååå värd :-)

Tokigt (läs: helgalet) med hur ni erfarna i personalen till största delen måste sköta det administrativa arbetet...

Såg artikeln om Stinsen. Lite tragiskt tycker jag som minns hur glad jag var när dom öppnade en sisådär 10 minuters gångväg från där jag bodde då.

Znogge sa...

Det finns mycket som kunde bli bättre inom skola, vård och omsorg. Som jag skrev tidigare tenderar det administrativa arbetet att ta över. Helt fel om man frågar mig.

Kram

Ditte sa...

Jätteskönt med långledigt. Hoppas du hinner med att vila "ikapp" och även att göra trevliga saker. Hoppas någon kan få ordning på era arbetsmiljö så att er kompetens som just rutinerade barnmorskor verkligen kommer på rätt plats. Vad gäller telefon rådgivningen förstår jag att ni med erfarenhet verkligen behövs men för en del annat administrativt jox kanske annan personal kunde anlitas. Tur att ni också får vara med vid förlossningar...
minns stinsen när det öppnade. Bodde då i Väsby och var där ganska ofta. Men förstår att de nu är ganska "dött". Men praktiskt öf rdig att kunna handla här när du ändå är på plats.
kram!