lördag 8 december 2018

Karl-Bertil Jonssons Julafton

Vilken fantastisk dag det blev idag! Började med en underbar föreställning på Scalateatern av favoriten på julafton, nämligen Karl-Bertil Jonsssons julafton. 

...och som jag njöt med mina gamla barndomskompisar från Hofors och Storvik! En magisk föreställning som jag verkligen rekommenderar er att se, nya datum är ute för januari!

Teaterdirektören Henrik Dorsin är också berättaren i denna historia, duktiga Anton Lundqvist i rollen som Karl-Bertil, Peter Dalle spelar Tyko Jonsson, och imponerar gör också Vanna Rosenberg som hans ömma moder.

Efter föreställningen fick vi alla ett liten julklapp från en okänd välgörare, det var en krona som man kunde ge till frälsningsarmens kokande gryta utanför!

Sen promenerade vi till den italienska restaurangen "Den gamle och havet" på Tulegatan, där min man väntade på oss och vi åt en god middag.

Jag åt en tonfiskcarpaccio till förrätt...


...och svampälskare som jag är blev det en pastarätt med svamp till varmrätt.

Kvällen avslutades på en trevlig pub som hette Churchills arms. Vilken fantastisk dag!

4 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vilken härlig kväll! Den föreställningen skulle jag också vilja se, men jag tvivlar på att den kommer hit...

Ha en finfin söndag!

Znooge sa...

Vilken härlig och god kväll! Jag åker alltid tunnelbana från Rådmansgatan och tycker trappan ner där ser bekant ut...

Kram och ha en härlig andra advent!

BP sa...

Du vet verkligen hur man förgyller mörka decemberdagar. Helt perfekt!

Ditte sa...

Vad roligt att du sett föreställningen. Har bara sett reklamen för den. Men jag lyssnar varje år på den på julafton. Kanske hinner jag se den före jul. Kan hoppas på återbud.
mysigt med "Den gamle och havet". Tänk att den finns kvar. Roligt! Har varit här för länge sedan. Maten såg verkligen god ut och var det säkert. Att avsluta kvällen på Churchills arms låter helt perfekt. Så vilken fantastisk dag! Absolut!
kram!