fredag 5 januari 2018

EN underbar kväll

 Apropå filmen om Ted, som jag också läst om dotterns inlägg om att hon inte ville att filmen skulle bli gjord, och blev förstås berörd och undrade hur de har tänkt och gjort om filmen. Men läste också om hur bestört brodern Kenneth blir då han trodde allt var utrett med barnen, och även hur regissören Hannes Holm har tänkt och gjort denna film om en artist och musiker som många av oss växte upp med och nu när jag sett filmen tycker att han verkligen visar, precis som han skriver, "ett ljust minne" av Ted", så är jag glad att filmen blev gjord, den berörde mej verkligen, inte bara musiken, utan även den psykiska sjukdom som Ted hade, och jag och många har i sin närhet, som fortfarande är tabu för många.
Delar ur texter från Aftonbladet angående filmen.

Ikväll var det dags för en "reunion" med våra vänner och deras barn...två döttrar som våra pojkar växt upp med, det var sååå kul att träffas allihopa!

Glömde förstås att ta foton på middagen...eftersom en tjej är vegetarian så lagade jag nåt nytt för mej : "Chili con Quorn" med ris, och det blev väldigt gott! Maken såg till att det blev dessert, han köpte en cheesecake med smultron på Hemköp!

7 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag blev illa berörd när jag läste dotterns uttalande om att barnen inte ville att filmen skulle ha gjorts. Men jag tycker att det verkar som att filmen är gjord med kärlek och omtanke till Ted och hans omgivning, så jag vill också se den.

Vilken trevlig reunion och vilket vackert dukat bord! Men bordsplaceringen? Hade ni hela havet stormar, eller? Det verkar fattas en stol... ;-) :-D

Gerd ♥ sa...

Jag tycker också att det känns illa, läste artikeln. Tror säkert att filmen visar något fint och ljust minne.

Vilken vacker dukning! Betyder mycket för ögonfröjden också.
Trettondagskram!

znogge sa...

Psykisk ohälsa är fortfarande tabu i dag och omskrivs på många vis som "gått in i väggen" eller är utbränd. Det tycker jag är tragiskt...

Kram och ha en bra lördag!

Agneta sa...

Mysigt med middag! Fin utsikt, är den er?
God fortsättning på 2018 <3

BP sa...

Bra att du gillade filmen och att den var gjort som ett ljust minne av Ted.
Tycker din man är som vanligt riktigt smart, när han gjorde det enkelt för sig och köpte en cheesecake. Antar att han gick tvärsöver gatan och in hos Thelins;-)
Quorn har jag ätit en gång och tyckte att konsistensen var ungefär som gummikulor, men det var ju ett tag sedan;-)

Ditte sa...

Vilken trevlig middag och så roligt att ses igen. Säkert också med mycket god mat. Läcker dukning!
Jag har "Picard" som räddningsplanka och skönt att kunna förenkla lite.

Jag läste Aftonbladets artikel i tidningen och läste nu om den hos dig. Alltid trist när det uppstår meningsskiljaktligheter och här går kanske olika intressen isär. Och kanske hade en bättre kommunikation kunnat ägt rum. Men nu är filmen gjord och den blir ju inte sämre av för att man tycker olika. Fint med ett ljust minne av Ted Gärdestad. Jag har tidigare sett en dokumentär där både hans bror Kenneth, Stickan Anderssons dotter Marie Ledin och Teds barn och deras mammor medverkade. Riktigt bra den också. Även där belystes Teds sjukdom på ett varsamt sätt men hur den påverkade alla i hans nära omgivning.
Tror nog att jag också vill se filmen.

Kram och trevlig lördag. Det som är kvar av den.

JaanaM. sa...

Måste nog gå och se filmen om Ted. Har egentligen inte någon koppling till honom, men vill gärna veta hur den filmen är då det varit skriverier om det.

Va trevligt att få samlas med människor som man gillar. Vegetarisk mat kan ju vara så god...