torsdag 18 januari 2018

Lunchdate och Zumba!

Passade på att äta lunch med schlagerväninnan idag som jobbar på SÖS, tolv minuter med pendeln så var jag vid Södra Station där Sös ligger, vi åt god sushi på Sushi Yama ( 11 "smart points "av mina 23 för dagen..hihi) Jag är överraskad hur bra viktväktarna funkar, fast jag vet ju att det funkar sen tidigare. Nu är så mycket mer tillåtet att äta som man inte behöver "räkna", som ägg, hur många som helst, liksom alla grönsaker och frukter,  lättyoghurt ,plus kyckling och fisk& skaldjur. och bönor och linser!  Nya appen är guld värd, där finns en streckkodsläsare som man kan läsa av livsmedel och få svar på innehåll och hur många smart points det är. Det hjälper mej nu att komma in i bra tänk vad gäller kosten igen, och det ger resultat på vågen: -2,3kg  första veckan. Utöver de dagliga "pointsen" har man en hög veckopoints som man får använda när man vill under veckan, passar bra att använda under den lediga helgen nu...då kommer jag i och för sig inte att räkna så noga, man ska såklart njuta av livet också. Viktnedgången får ta sin tid.

Utanför vårt hus finns det backar som barnen gillar såg jag på min väg hem från tåget idag.

Efter sushi kan jag bli sugen på sött, så när jag kom hem kröp jag upp i soffan med en kopp kaffe och en skål med lättyoghurt och färska bär, kryddat med krossad vaniljstång ( noll smart points!), mums så gott! Ingen vinst på triss dock.

Hade bokat ett gruppträningspass på Puls&träning ikväll, trots att jag var trött så kom jag iväg, det ligger ju gudskelov så nära.


Faktiskt har jag aldrig provat på Zumba, mer än på min 50-årsfest där jag hade bjudit in Zumbatwinz  (tjejerna har varit jympaledare på F&S )för att visa oss lite zumba i 20 minuter- Nu erövrar de världen! Se den korta videon!
I alla fall gick jag iväg på Zumba ikväll, jag var den enda som var helt ny där visade det sej, men oj så kul det var!!! På wikipedia står följande om Zumba:

Zumba är dansbaserad gruppträning till huvudsakligen latinamerikansk musik och världsmusik, med inslag av latinsk pop och internationella radiohitlåtar. Träningsformen som involverar dans och aerobiska övningar är populär, med cirka 14 miljoner utövare i över 150 länder.

6 kommentarer:

BP sa...

Nu skulle jag ju kunna dö för din vältränade kropp, men minus 2,3 kilo på en vecka är ju suveränt! Som sagt, inte att du behöver gå ned, men man känner ju själv när man inte trivs med sin kropp. Med andra ord så är jag jättestolt över dig:-) Hur många av dina vältränade kilon tänkte du gå ned?

Zumba - ja, det känner jag igen. Vår gemensamma bloggkompis Susanne gick/går på de passen. Hon är lite som du - träning och energi för hela slanten.

PS. Inspirerad av dig steg jag faktiskt på vågen idag. 51 kilo visade den. Jag är 1,65 m (eller om jag har krympt till 1,63 m;-) ) Matade in siffrorna på en BMI-sajt, och den talade om för mig att jag borde gå upp i vikt. Ja, ja, så det kan gå;-) DS.

BP sa...

Då är vi nattugglor igång igen;-) Som jag sa förut - du är ju ett muskelknippe. Avis är jag, utan tvekan. Du vet vad som är bäst för din kropp. Tänkte bara på vad min snygga husläkare så när jag såg honom senast. "Om man är över 50 är det bättre med fem kilo för mycket än fem kilo för lite. Händer det nå't - en operation eller vad som helst, så är det smartare att ha en backup.

Nej, jag lever inte om jag lär heller. Men vi har ju alla olika ämnesomsättningar,eller hur!!???

Du når nu din drömvikt inom några dagar. Å du tjejen man lever bara en gång. Det är ju inte bara maten som är boven. Alkohol påverkar ju också har jag förstått. Väldigt konstigt i mitt fall;-) Ditt också antar jag;-)

Ama de casa sa...

Duktigt räknat med poängen där :-) Håller med BP, du ser verkligen inte ut att behöva gå ner i vikt, men man känner ju själv när man mår som bäst. Himla bra också att det finns så många grejer som "inte gills" :-)

Förvånande att du inte har testat Zumba tidigare! Du som är en schlagerdansare av klass :-)

Ami sa...

Åh, zumba verkar kul :)
Grattis till viktminskningen!
Kram

Ditte sa...

Vilken omväxlande och trelvig dag! Och "shshi Yama" här har god sushi så det var ett bar val-
Kul med Zumba och att du gillade det. Har testat för några år sedan och det var jätteroligt.
Härlig video och inspirerande!

Bra jobbat med vv! Och är du nöjd och det fungerar så är ddet bara att köra på- Grattis till bar resultat.

Ha det gott på alla sätt!
Kram!

znogge sa...

Zumba verkar verkligen roligt! Så medryckande på något vis. Nästan så att jag är pigg på att testa...

Kram och god fredagskväll!