torsdag 11 januari 2018

Spontankväll på stan

Fördelen med att vara ledig på dagtid är att det (nästan)är tomt på gymmet! Maken var också ledig idag, vi ska båda jobba hela helgen. Vi passade på att gå till kvartersgymmet mitt på dagenoch kämpade på varsin crosstrainer.

Sen hamnade jag på centralen där jag mötte upp en gammal kompis, och vi gick tillsammans till en italiensk restaurang "Da Peppe Due" på Upplandsgatan där vi mötte upp två tjejer till,den ena en gammal gymnasiekompis, och den andra en ny bekantskap.

Tortelloni  (större än tortellini) med ricotta och karljohansvamp smakade mums denna regniga kväll.

En sambuca till espresson var inte dum den heller.

Det är så sällan vi ses, då är det extra roligt att prata gamla minnen, vi minns ju lite olika från vår tonårstid i Hofors och Sandviken!

Kompisen M bor idag i Hudiksvall.
Så kul kan man ha det en torsdagskväll, och som vanligt njöt jag av den korta vägen hem till Solna, fast jag missade just ett tåg och fick vänta 15 minuter, men det var helt okey en sån här trevlig kväll!

6 kommentarer:

BP sa...

Hahaha! På det gymmet verkar nyårslöftena redan har ebbat ut om man säger så. Inte era då, men alla andras;-)

Härligt men ytterligare en "festkväll" hos dig. Du visar verkligen hur man kan njuta av livet när tillfället ges. Å i ditt fall är det ju inte så lite fel att jobba natt. Å då nattskift är otroligt jobbiga så är du sååååå värd all kompensation med god mat och dryck de kvällar du är ledig.

PS. Sambuca (liksom Grappa) har jag bara druckit en enda gång i mitt liv. Det skedde i Kanazei (italienska alperna). Okej, jag drack dom inte samma dag, gillade inte smaken av någon av dom, men jag flög nerför pisterna kan jag säga;-) DS.

znogge sa...

Vilken bra och trevlig dag på alla vis! Kvällen blev inte sämre den heller :D

Kram och god fredag!

Ama de casa sa...

Himla trevligt att träffas sådär spontant :-)

Åhå! Är det sådär ett gym ser ut? ;-)

Ha en fin fredag!

House and Garden by Bia sa...

Spontana "grejer" är alltid trevligt !...synd att det blir så sällan för mig i alla fall ;).
Ingen träning för mej...var förkyld innan jul och har blivit det igen...hes och hostig, nä fy fasen så trist !...känner inte ens för att yoga !
Ha en trevlig helg !
Bia

Ami sa...

Kan tänka mig att det blev en trevlig dag och kväll :)
Kram

Mias Mix sa...

Riktigt härligt att kunna gå ut och ha roligt en vanlig vardagskväll. Skönt att bo så centralt. Hade jag missat tåget hade jag fått vänta 2 timmar till. Och hade klockan varit mer än kvart över 11 på kvällen hade jag fått vänta tills morgontåget.
Sambucca är verkligen gott!