onsdag 7 februari 2018

Sommardrömmar och en galen natt

Idag längtar jag intensivt till den här platsen och sommaren!  Lugn och ro på landet. Att nätterna på jobbet kan vara så olika. Igår natt en lugn natt på antenatalen, i natt hade jag istället en galen natt på förlossningen. En stackars kvinna som inte fick bra smärtlindring trots att narkosläkaren la om ryggbedövningen, barnet var påverkat i magen och det hela slutade med kejsarsnitt klockan 05 i morse, flickan mådde dock bra när hon kom ut,trots att hon hade bajsat enormt i fostervattnet. Full fart i tio timmar,hade två patienter från början,men var tvungen att lämna ifrån mej en. Sov bara fem timmar idag och vaknade med världens huvudvärk. Treo och kaffe hjälpte inte. Dags för träning var det ikväll också, IW på Friskis. I bilen på väg dit satt jag och andades djupt, drack vatten...som jag ju inte hunnit så mycket under natten, man blir lätt lite "intorkad" på nätterna om man inte hinner dricka tillräckligt och är igång hela natten. Många motionärer på passet gjorde mej glad, och faktiskt, efter passet var huvudvärken borta!  Är ledig i natt och njuter!

7 kommentarer:

BP sa...

Förstår att du gör "prao" på Allegården... Vilken natt för dig! Antenatalen verkar vara ett bra "alternativ" om man säger så. Inte bra för bebisarna så klart, men det verkar inte finnas så många iaf...

Förstår också att du var helt slut och vaknade med huvudvärk. Men tänk så mycket ett motionspass kan göra för att få dig upp på fötter igen:-)

Njut av natten och den lediga dagen imorgon!!!

Anonym sa...

JAG FÖRSTÅR INTE HUR DU STÅR UT!
Det måste väl vara en gräns för vad du kan göra.
Bränn inte ut dej, please! Så säjer oroliga gamla tanten

Ruth i Virginia

znogge sa...

Vilken intensiv natt minst sagt men skönt att det gick bra för den lilla flickan. Nu får du njuta av ledigheten.

Kram

Ama de casa sa...

Men jösses... Jag blev stressad bara av att läsa detta - jag förstår inte att du orkar med det tempot. Däremot förstår jag fullständigt att du längtar ut till det där underbara stället som ni har :-)

Steve sa...

Förstår så väl att du längtar till den sommaridyllen.
Vilket tufft jobb du har. Där gäller det att vara "på tårna" vid varje arbetspass.

Geddfish ♥ sa...

Beundransvärda barnmorskor! Särskilt nattpersonalen! Måste vara påfrestande. Även om det ger mycket glädje och lycka att "lyckas".
Din intensiva träning måste ju vara A och O för att orka ditt jobb.
Ha det nu gott och vila upp dig!
Kram 💝

Ditte sa...

Vilken natt! Och visst blir det extra stressande för alla när saker inte blir som det är tänkt. Och full fart i tio timmar är mycket. Klart att kroppen blir uttrokad om man inte ens hinner med att dricka. Undrar när något ska ske vad gäller både era och annan sjukvårdspersonals arbetsvillkor.

Skönt att huvudvärken försvann men kämpigt när den pågår.
Hoppas du nu får en vilsam kväll.
Kram!