torsdag 22 februari 2018

Denna dagen ,ett liv

Uppe med tuppen för att åka in till stan. Tog en kort promenad från Centralen, här över Stadshusbron...

Bakom mej låg Radisson Blu Waterfront.

....och så ståtliga Stadshuset.

Jag promenerade vidare in på gamla Serafimerlasarettet för dagens möte,som tyvärr blev en besvikelse. De som jobbar i öppenvården som barnmorska har alltså runt 10 000kr (tio tusen kronor) mindre i lön än vi som jobbar natt på sjukhusen. Jag har alltså sökt jobb på en barnmorskemottagning, och de sökte "bara" en 75% tjänst. Nej, med tanke på att man snart (ganska snart i alla fall) ska gå i pension så kan man inte gå ner 10 000kr eller mer i lön nu!


Åkte hem igen och följde med maken till vårt kvarters gym där vi körde lite på crosstrainern.

Sen var det dags för nånting nytt och spännande, långt ifrån mellon. Jag hade vid nåt tillfälle här för någon månad sen fått för sig att nu skulle vi äntligen besöka Berwaldhallen! Ingen av oss har varit där förut, och vad passade bättre än att få lyssna till lite jazz med Sveriges Radios symfoniorkester under ledning av Anders Berglund!

Gissa om det var jag eller maken som åt Sarah Bernhardt-biskvin? 

Fullsatt i Berwaldhallen, och för omväxlings skull (annars är man ju oftast äldst när man är ute...)var jag och maken en av de yngsta som var där ikväll!

Men vilken kväll det blev, en helt fantastisk orkester med en extra sax och kompsektion var helt suveräna, och underbara melodier av George Gershwin, som Ella Fizgerald sjöng mycket av. Kvällens suveräna sångerskor var Sharon Dyall, Rigmor Gustafsson och Ellen Andersson under ledning av Anders Berglund. Och faktiskt, vet ni vilka två som varit med i Melodifestivalen?! 

7 kommentarer:

BP sa...

Alltså lönen i öppenvården som barnmorska är ett väldigt, väldigt dåligt skämt. Jag menar lönerna är ju dåliga som det är och motsvarar absolut inte insatserna ni änglar gör. Fy f*n säger jag bara. Att gå ned i lön är ALDRIG ett alternativ enligt mig!!!

Bilderna från promenaden är dock fantastiska konstverk. Alltid nåt med andra ord.

Berwaldhallen har jag åkt förbi många gånger, men aldrig sett inifrån. Kul att ni sänkte medelåldern där ett snäpp. Anders Berglund vet till och med jag vem det är;-)

Bakelsen tog din man, helt klart, då du ju inte gillar sötsaker, precis som jag alltså;-)

Kul att kvällen blev en succé för er och att ni kunde tajma ledigheten. Ger mig inte in i gissningen, då jag har noll koll på Melodifestivalen. Men jag tror att Anders Berglund var med när det fortfarande var ett "riktigt" orkester" som fanns på plats.

Ama de casa sa...

Men fy så dåligt att lönerna ska vara så otroligt dåliga för det viktiga och ansvarsfulla jobb som ni utför. Helt skandalöst om du frågar mig. Förstår att du inte vill gå ned så mycket i lön...

Vad kul att se den föreställningen i Berwaldhallen! Skoj att få känna sig ung på nytt också :-) Sharon Dyall har ju varit med i Schlagern, och precis som BP (överraskande nog!) säger så var Anders med och ledde orkestern under många år :-)

znogge sa...

Nej, vem går frivilligt ner så pass mycket i lön? Min uppfattning är i stället att lönerna inom skola, vård och omsorg borde höjas rejält. Jag tycker dessutom att löneskillnaderna inom vårdyrkena är för stora...

Kram och god fredag!

Geddfish ♥ sa...

Det är skamligt med så låga löner inom ett så viktigt yrke! Det heter ju inte för inte "jordemor" på norska. Ni är ena riktiga jordänglar!
Håller med Znogge där också om lönerna inom vård, skola och omsorg.

Vilken festlig kväll, och det var inte du, som åt bakelsen ;)
Kram 💝


House and Garden by Bia sa...

Apropå Mello så tycker jag inte den är lika bra som den brukar !!...eller så är det jag som börjar lessna på den, hehe...men annat var det förr då stannade nästan Sverige av när den sändes på Tv...stora bildskärmar fanns på krogen osv....jaa det var tider det, hihi.
Ha en trevlig helg !
Kram

Ami sa...

Verkligen skamligt med så mycket lägre lön....förstår att du inte vill ta det!
Men vilken trevlig kväll ni fick :)
Kram

Ditte sa...

Vilken besvikelse! Rena skämtet att erbjuda denna lön. Vilket hån mot er barnmorsokor!

Men desto trevligare med en jazzkväll i Berwaldhallen. Kul initiativ! Jag har varit ädr några gånger och set är alltid en upplevelse.
Jag vet ju att Anders Berglund dirigerat schlagerfestivalen i många år och jag tror även Sharon Dyall varit med. Men i övrigt vet jag inte.

Och bakelsen? Tror maken åt den.
Kram!