torsdag 8 februari 2018

Fotografiska museét

Enda lediga dagen denna vecka, maken likaså. Fick idén att vi skulle åka in till stan och gå på Fotografiska museét. Sagt och gjort! Utanför stod denna skulptur, som av någon anledning påminde mej om mitt jobb...haha!

Fick se Cinderella som just kom in i hamn.

Första utställningen var Nick Veaseys, som med hjälp av röntgenstrålning gör dessa bilder, fascinerande!

Faktiskt väldigt lustiga bilder.

Men jag var mer nyfiken på utställningen av Chen Man,  den kinesiska tjejen med de helt fantastiska bilderna! Å tack vare Ditte så blev jag lite nyfiken! Kändisar vill gärna bli fotograferade av henne, här ses Victoria Beckham.

David Beckham himself, och tror det är Rihanna man ser bredvid honom.

Vet inte om man fick ta bilder därinne, så jag smög lite grann med mobilen...

Det blev en god räkmacka i restaurangen, jag hade faktiskt förberett mej för årets första semla,men den var slut!

Utsikten var inte fy skam och finare blev det en kort stund när solen tittade fram under nån halv minut! Lägg märke till de ufo liknande på himlen, det var bara lamporna i restaurangen som speglade av sig!

På väg ner igen smög jag in och tog några foton till! Visst är det läckra foton!

En trevlig ledig dag som jag tänkte avsluta med ett zumbapass, men jag känner mej inte helt kry, känns som en ny förkylning är på gång, hoppas inte...jag ska ju jobba hela helgen!

5 kommentarer:

BP sa...

Förstår helt och hållet att den första bilden påminde dig om ditt jobb. Undrar hur lång tid det tar att.... nej, äsch strunt i det;-)
När jag såg bilderna tänkte jag direkt på Dittes inlägg, men hon skriver ju lite "djupare" än du och jag om man säger så.
När jag såg Chen Mans Victoria och David Beckham tänkte jag förresten på ett reportage jag såg på BBC - Spice Girls hade en reunion häromdagen och ska börja sjunga igen. Å alla tjejer är extremt väl konserverade kan jag säga, vissa med hjälp av plastkirugi, men ändå;-)
Restaurangen där är outstanding tycker jag. Å det är dina "lampufon" också.
Det enda jag verkligen hoppas på nu är att du INTE har drabbats av en förkylning till. Du har ju knappt kommit över den förra... Kram och jag håller tummarna att du klarar dig.

Ditte sa...

Vad trevligt att det blev en tur in till Fotografiska. Och tack för besöket. Jättefina foton (Och man fick ta bilder här inne. Jag frågade innan.) Kul att du tyckte om utställningarna. Jag fastnade ju mest för Chen Man och hennes fotob är så häftiga.
Fint med en räkmacka här i restaurangen och utsikten är svårslagen. Toppenfoto från restaurangen mot Grönan.
Kan nu längta lite hem till Stockholm när jag ser hemtrakterna. Ja, ia lla fall är ju fotografiska på Söder.

Bra att du avstod den fysiska aktiviteten idag och hoppas ingen ny förkylning är på gång.
Kram och natti.

Tack för länken!

znogge sa...

Jag har aldrig varit på Fotografiska men har pratat om det varje gång jag varit i Stockholm. Denna utställning hade jag velat se men missar den nog tyvärr...

Kram och god fredag!

Ama de casa sa...

Haha! Jag tänkte också på ditt jobb när jag såg första bilden :-) Gillade "röntgenbilderna" - kul idé. Dom andra fotona är också himla fina. Och din egen häftiga UFO-bild! :-)

Jag skulle ha valt den där räkmackan även om det hade funnits en semla, semlor är inte mina favoriter direkt - inte värda att fuska för om man så säger.

Se nu till att hålla dig frisk, va! Och ha en fin och lugn jobbarhelg.

Ami sa...

Den där första statyn skulle ju stå utanför ditt jobb i stället :)
Röntgenbilderna var verkligen roliga!
Kram