lördag 7 september 2019

Barcelona dag 2

 Alltså denna stad! Jag är helt såld! Började dagen på bästa sätt med en god frukost. Ungdomarna hade varit ute och köpt färskt bröd och croissanter, mums! Sen var det dags att gå ut i ett sommarvarmt Barcelona. Vi började med en rundvandring på Casa Mila, en av Gaudís mästerverk, och det var en spännande tur! Tänk att han gjorde denna byggnad så tidigt som på tidigt 20-tal, fascinerande! Promenerade mot gamla stan, med pitstop på vägen. Efter en sen lunch hann vi hem en timme innan det var dags för en guidad tur i gamla stan, där det ingick en flamenco show och en avslutande middag på en bar med pinchos på spanskt vis. Det blev en kväll jag sent ska glömma! En fantastisk guide visade runt oss i gamla stan, och flamencon... jag ryser bara jag tänker på den, den gjorde mej mållös! Vilken dans, vilka känslor! Absolut det bästa jag sett i dansväg!
Tiden går fort när man har roligt, i morgon är det redan dags att åka hem, med minnen för livet. Tyvärr har vi fått meddelande från Norwegian att säkerhetspersonalen strejkar på flygplatsen, så vi måste vara ute i mycket god tid!5 kommentarer:

BP sa...

Vilka härliga dagar ni har haft i Barcelona! Förstår att du älskar denna stad. Å du som gillar ESC MÅSTE ju bara tycka om Flameno, eller hur;-)

Å med liiiite tur så kanske ni får en dag till i Barcelona. Tänker på strejken alltså;-) Njut av de sista timmarna nu!

Anki sa...

Ser ut som ännu en fantastisk dag i Barcelona :)
Hoppas det inte strular för mycket på flygplatsen.

Znogge sa...

Så härligt ni har det. Jag skulle gärna åka till Barcelona. Hoppas det inte krånglar för mycket när ni ska hem.

Kram

Ama de casa sa...

Ännu en härlig dag i den fantastiska staden! Vilken lyckad tripp :-)
Ja, sånär som på den där strejken alltså, finns roligare saker att göra än att köa i säkerhetskontrollen. Hoppas det gick bra!

Ditte sa...

Så roligt att det blev en så lyckad vistelse. Och Barcelona har så mycket att erbjuda. Jag är så förtjust i La Sagrada Familia men vet att man kan behöva köpa biljetter långt i förväg. Casa Mila är också så fantastiskt. Kul med den guidade turen för då får man ofta veta så mycket mer.Roligt också att kvällen med flamencon blev så himla bra. Sånt tar man med sig.
Ni får återvända till Barcelona för dit kan man resa många gånger. Hoppas nu att det ändå fungerar hyfsat vid hemresan.
Kram!