lördag 14 september 2019

Vilken lördag!

Efter lite smink så kan man se ut så här efter 5 timmars sömn efter en helnatt på förlossningen. Hade fullt upp hela natten med två kvinnor i förlossningsarbete och en ny barnmorskestudent, och inte blev det någon förlossning heller innan vi gick hem. Måste tillägga att de sms vi får från jobbet om personalbehov skickas till alla anställda, såklart behöver inte vi som jobbat hela natten gå in och även jobba på förmiddagen, det skulle verkligen vara farligt!
  I Stockholm tas inte heller några bemanningsbarnmorskor in, men det görs ute i landet.  Problemet är att numera vill inte de nyblivna barnmorskorna komma och jobba i förlossningsvården, som förut var så attraktivt, de vill inte utsätta sig för den stressen som det idag innebär när man jobbar på en förlossningsavdelning. Så det största problemet är att det inte finns personal. På NKS är också problemet att de (politikerna?) har nästan halverat tillgången på rum, så vi har inte plats för alla som vill komma in och föda hos oss. Vi skulle dra ner på antalet förlossningar per år, men än så länge ser det ut som att vi förlöser lika många trots mindre personal och färre rum! 

Försökte borsta bort nattens arbete och åkte tillsammans med maken in till söders höjder och åt en fantstisk god middag på den grekiska restaurangen Esperia på St Paulsgatan vid Mariatorget. Först lite goda meze...

...och sen de goda lammfärsbiffarna med tzatziki!

Otroligt god mat och fullbelagt, tur att vi bokat bord!

Min man är tokig i Eric Gadds musik, och den faller även mej i smaken, denna svenska funk och soulkung! Så häromdagen bokades biljetter till Mosebacketerassen och en kväll med Eric Gadd, och det ångrar jag inte, vilken magisk kväll det blev! Heelt underbar! 

Han var verkligen bra, och man blev så glad av hans musik, så nattens tuffa jobb försvann bort!

8 kommentarer:

Ama de casa sa...

Oh my Gadd! Att du orkar... Full av beundran av dig och dina kollegor som ändå grejar det hela trots hur dom har ställt till det med det nya...

Såg ut som ni hade en härlig kväll, trots att du faktiskt för en gångs skull såg stress-snygg ut.
Kram!

Anki sa...

Du är snygg som alltid, men ser väldigt trött ut av förståeliga själ. Undrar hur de som bestämmer tänker ... eller inte tänker - en jobbig situation för alla er som har ett såå viktigt arbete! Instämmer med Ama - jag är full av beundran över att ni klarar att jobba under de förutsättningarna!
Erik Gadd är bra - ser ut som ni fick en härlig upplevelse!
Hoppas du får en bra söndag!

Ditte sa...

Så bra att du förklarar jobbsituationen. Att den var besvärlig har jag förstått men inte riktigt att det blivit så här illa. Kan förstå att den stress som råder inte direkt lockar till jobb, vilket ju är väldigt trist.Alltså att det ska vara så bedrövligt med salar på NKS.
Tack för restaurangtipset. Ska absolut provas. Har ännu inte varit här.
Och Mosebacke med Eric Gadd i den vackra kvällen - Helt perfekt.
Önskar dig en fin söndag.
Kram!

Ami sa...

Fy så jobbigt ni har det på förlossningen :(
Men härlig att du orkade med er trevliga kväll!
Kram

dianasdrömmar sa...

Mums vilken middag kram

BP sa...

Du och din man är mästare på att göra nåt roligt när ni är lediga. Då är det betydligt lättare att glömma all stress. Annars skulle speciellt du nog inte överleva.
Ja vem som planerat BB på NKS hade nog inte den blekaste hur det går till på en förlossningsavdelning. Men de "lät" säkert bra när förslaget lades fram för politikerna. Suck!
Maten såg gudomligt god ut:-)
Eric Gadd däremot tillhör inte mina favoriter, men det gissade du nog;-)

Paula sa...

Så skönt ändå att du ser till att få annat än sömn när du är ledig, ja förutom gympapassen att gå ut och roa dig med musik och god mat. Tror det är helt rätt melodi, även om det vore fullt förståeligt om du bara stängde in dig i sovrummet...
Ja nog kan man ju undra hur politikerna kan bestämma hur många som ska föda barn...eller vill dom alltså att de ska spridas till andra sjukhus och kliniker? Har svårt att förstå logiken...
Önskar dig en bra vecka, både i jobb o privat, för det är du värd

Anni sa...

Tänk att vi var på Esperia kvällen innan! Satt på andra sidan på ditt foto. Närmast räcket bakom lamporna satt jag. Alla tre söner var med, det var så mysigt. Vi åt deras bookatable-meny, tre rätter för 295:- (men den får man enbart genom bookatable, inte på plats).

Du vet väl att du ska skriva på så att Mosebacke kan fortsätta med konserter? Kolla mitt facebookinlägg!