torsdag 12 september 2019

Före och efter jogging

Utsövd och pigg mitt på dagen så var det dags för en joggingtur så man orkar jobba två nattpass!

Efteråt inte fullt lika pigg, men nöjd och brunchen som intogs på balkongen smakade ljuvligt!

Nej, inte skyltsöndag ännu, men måste ändå lägga ut denna "skylt". Efter semestern har sms:en rullat in på mobilen om att det saknas personal, heelt otroligt! Nu är ju alla tillbaka efter semestrarna, och ändå är vi för få! Kan ju bero på att folk blir sjukskrivna efter att ha jobbat lite för mycket i sommar. Dagpersonalen har många gånger jobbat dubbla pass, dvs från 07 på morgonen till 21.30, fattar inte att de orkat!  Senast i morse kom ett sms om att det saknas personal i natt, jag får se i kväll om nån kommer in?

6 kommentarer:

Znogge sa...

Det där var en mycket bra skylt som verkligen säger hur en bra chef ska vara. Synd att ni är för få men tyvärr drar man gärna in på personalen och vårdplatsen med för den delen.

Kram och god kväll!

Geddfish ♥ sa...

Svårt med återhämtning när du ständigt kan bli påmind om att personal saknas. Det är ju inte så man vill ha det. Det kan sluta i utbrändhet.
Jättebra att hålla sig i form dock.
Varm kram!

BP sa...

Ja, aningen "mosig" såg du nog ut efter passet, men det ska nog vara så, annars hade du inte gått för fullt.
Så himla trist med personalbrist - igen hos dig. Kanske lika bra att du fick veta det i förväg, då vet du vad som väntar.

Pratade med en bekant som jobbar som sjuksköterska på ett äldreboende. Hon berättade att det just nu är sjuksköterskornas marknad. Många säger upp sig då arbetsbelastningen är enorm på de flesta ställen. Samtidigt är det stor brist på kvalificerade sskor och de som stannar i yrket kan vräka, vraka och ta betalt.

Ingen idé att önska dig en lugn natt antar jag, men jag hoppas att den åtminstone blir dräglig...

Guldkryckan sa...

Ja det är ju ett elände med hur personalen utnyttjas maximalt på det viset många ggr.
Det borde inte vara så illa....det värsta är att jag inte ser något slut på det.

Hur som helst...ha en förhoppningsvis lugnt pass.

Ditte sa...

Återhämtning är viktig och att motionera är ju en bra variant. Lyssnade häromdagen på Anders Hansens "sommarprogram" och det gav mycket i många avseenden. Inte minst i frågan om att röra sig mer, att använda datorer och mobiler mindre och att i stället träffa vänner och ha personliga kontakter.
Att det är personalbrist och många sjukskrivna förstår jag. Hur kan det vara annat? Arbetsmiljön är inte direkt lockande. Tvärt om. Och de som bestämmer jobbar ju inte "på golvet" utan ser ert jobb mer från skrivbordet. Illa!Kanske kunde någon ansvarig inom regeringen följa med på ett pass. Bar för att se hur det är.
Kram

Ama de casa sa...

Haha! Det är nog därför jag inte joggar. Jag kan se ut precis som den där efter-bilden utan att anstränga mig ett endaste dugg ;-)

Håller med dig - heelt otroligt! Vart är den svenska, trygga sjukvården på väg? All eloge till er som orkar hålla den uppe, trots att ni verkligen jobbar i motvind!