fredag 13 september 2019

Fredag den 13:e

Natten på jobbet blev rimlig, trots att vi var för få i personalgruppen. Hänvisade två till Södertälje, och en var vi tvungen att ta in fast vi hade fullt. Hann bara komma hem i morse så kom det ännu ett sms att de behövde någon barnmorska som kunde komma in direkt på morgonen. Jag gick istället och la mej och sov tyvärr inte så många timmar. Men vilade med mitt kaffe på balkongen på eftermiddagen.

Idag är det fredag den 13:e, tyckte denna bild illustrerar den bra! Hihi! Är du skrockfull?
Jag ska istället vidare mot ännu en natt på jobbet, fredag den 13:e eller inte!

6 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Nej, du kunde ju inte jobba natt och återvända direkt och jobba dag plus din väntande natt!
Måste vara stressande med dessa sms.
Ölen stressar mig inte ett dugg, öppnar en vinflaska i stället ifall.
Kram!

BP sa...

Tänk att du är nästan glad över en rimlig natt, suck alltså. Ja, du förstår.
Bilden är suverän och säger allt - hahaha:-)
Är inte skrockfull (än), men bloggade ändå om fredagen den 13:e. Å du vet väl att det är fullmåne imorgon. Så om du är skrockfull har du en (o-)rolig helg framför dig;-)
Hoppas nu att ingenting "orimligt" händer på jobbet bara...

Ditte sa...

Undrar hur man tänker när man skickar ett sms till en barnmorska som jobbat natt och vill att hon/han ska jobba dag. Antar att det finns en regel för hur många timmar i sträck man får jobba. Och inte bara jobba utan med säkerhet.
Är inte alls skrockfull men bilden med ölen var en bra illustration.
Önskar dig en lugn jobbnatt.
Kram!

Znogge sa...

Det får ju finnas och finns väl gränser för hur länge du kan jobba.
Vår äldsta dotter föddes fredagen den 13:e så dagen kan föra något gott med sig också.

Kram och ha ett bra nattpass!

Guldkryckan sa...

Är glad att mitt yrke inte innebär en massa sms på det viset...fast många mejl blir det ju ändå som man, mot bättre vetande, läser även på sin fritid.
Min arbetstelefon är avstängd utanför arbetstid...om det inte är nåt speciellt på gång...men mejlen har jag på min privata telefon också...kontrollbehov ;)

Önskar dig en fin helg nu.

Paula sa...

Jag har alltid en liten klump i magen när jag ska besöka dig här i bloggen. Jag vet hur himla jobbigt du o dina kolleger har det, och jag begriper inte hur man ska lösa det hela. Finns det överhuvudtaget utbildade barnmorskor att anställa? Handlar det om pengar eller om resursbrist? Eller en kombination? Finns det hyr-barnmorskor precis som annan sjukvårdspersonal? Vi har inte haft en enda fast anställd läkare på min vårdcentral på flera år! Och ingen söker heller tjänsterna. Det finns alltså inget hopp om ändring, man träffar olika läkare varje besök man gör. Tack för tipsen, jag kommer att köpa en tens.apparat som jag kan använda här hemma. Kram och trevlig söndag!