torsdag 18 oktober 2018

Firande

Börjar bli stammis på Odenplan! Idag var det dags igen för att ta mig dit, och till optikern som beställt hem ett gäng linser till mej. En station bort bara, så resan går fort.

...och vilket underbart väder att promenera i!

Många ville sitta i solen och njuta i Vasaparken.

Snart stammis på MoS också, fast jag hittar inte ännu överallt i den stora gallerian! Ikväll var det dags att bli födelsedagsfirad av min gamla barndomskompis, och jag hade tänkt mej Klang Market på MoS, men tyvärr var det alldeles för mycket folk där så ljudnivån var för hög, och vi blev placerade mitt i smeten mellan matgästerna, så vi tackade snällt nej och gick vidare.

Hamnade istället på restaurang Drama, där var det knäpptyst, och bara ett par matgäster till. Det passade oss perfekt, så där blev vi kvar. Blev först bjuden på ett glas bubbel.

Delade på en underbar ostbricka, där den bruna bullen var en varm god kavringsbulle!

Vi valde båda majskycklingen med potatis och parmesanpuré, syrade grönsaker och sås med blandsvamp till varmrätt...mums! Ett glas Ripasso till detta smakade gott. Som vanligt hade vi mycket att prata om, vi ses ju bara två gånger varje år, då vi firar varandras födelsedagar.  En mycket trevlig ledig torsdag denna födelsemånad!

8 kommentarer:

BP sa...

Låter som en superduper kväll i stil för ett födelsedagsbarn av din kaliber:-)

Kan inte låta bli att skratta lite här. Har ju inte dna hörselproblem (än), men jag klarar inte av hög ljudnivå heller längre. När man inte hör längre vad sällskapet säger eller ännu värre att man inte hör sig själv tänka så är det bara att byta ställe.

PS. Du firar din födelsedag hela månaden, precis som Ama. Helt rätt! DS.

Steve sa...

Ett trevligt sätt att hålla kontakt, att ses på födelsedagarna.

Znooge sa...

Vilket trevligt firande det blev! Jag hade också valt att gå vidare för jag föredrar att höra vad jag säger och tänker helt enkelt.

Kram och god fredag!

FREEDOMtravel sa...

Ser ju ut som ett supermysigt ställe! Skönt att man kan hitta lite lugn även på MoS :)

Ama de casa sa...

Vilket härligt firande! Grattis! :-)
Klart man ska fira hela månaden - vi firade igår med några kompisar som är nere här och jag fick några nya, jättefina wettexar :-D

Ännu är det många dagar kvar i oktober - grattis till oss även idag!

Geddfish ♥ sa...

Grattis igen! Och trevligt firande! Alla chanser ska tas tillvara på att ha festligt och kul.

Den där ljudnivån, den kan jag störa mig på också. Med eller utan hörselhjälpmedel. Jag tycker det är hemskt.
Hösten är sååå vacker i år, bara njuter.
Fredagskram 💜

Ami sa...

Vilken trevlig tradition du och väninnan har. Och så gott det såg ut!
Kram

Ditte sa...

Vilken trevlig kväll tillsammans. Och god mat,dryck och vänner är en bra kombo. Har bara varit i MoS en gång och hittar inte alls. Så jag har i tankarna ännu ett besök där.
Odenplan är mina gamla "hoods". Bodde i två år på Upplandsgatan, helt nära korsningen till Odengatan. Tar mig då och då turer hit. Nostalgi!
Kram!