fredag 12 oktober 2018

Godmorgon Berlin!

 Utsikten från hotellrummet i morse, det skulle bli en fin dag. God frukostbuffé var en bra start. Sen planerade vi lite hur vi skulle starta dagen. Det blev en sightseeing tur på floden Spree. En underbar varm och solig fredag. Sedan en promenad till Brandenburger Tor, med pit-stops på vägen . Minnesmonumentet över de mördade judarna är tufft att se, och man blir som alltid upprörd över vad som hände under 2:a världskriget . Vi gick vidare och åkte tunnelbana till Potsdamer Platz , där vi smakade på currywurst till lunch. Många pitstops på vår väg hem, så många uteserveringar att välja på! En stunds vila på hotellet innan det var dags för middag. Det blev en uber-taxi till en mycket god asiatisk restaurang i Kreuzberg området, så god mat! Lite pitstops på vår väg hem igenom natten. Vilken fantastisk dag vi har haft! Å vilken brittsommar ! Att gå i klänning i oktober i +24 graders värme i Berlin, det trodde jag inte!5 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vilken härlig dag ni hade! Men visst blir man illa berörd där vid alla monument från det hemska kriget...

Brandenburger Tor får mig alltid att tänka på Norges låt i Storschlagern 1990. Blev tvungen att googla på årtalet och lyssna lite på låten. Inte så länge dock, tror inte att det var en tillfällighet att den kom sist :-D

Ha det fortsatt toppenbra!

Znogge sa...

Vilken fantastisk tur ni har med vädret. Senast vi var i Berlin hade vi samma tur och det blev en fantastisk resa!

Visst blir man illa berörd...

Kram och ha det gott!

Steve sa...

Det är inte mycket på dina härliga bilder som skvallrar om att det är oktober.

Ditte sa...

Vilken toppendag! Och ni har då legat i för att ta er runt. Förvisso med välförtjänta pauser. Vädret kunde ju inte vara bättre och att vara turist här denna helg måtte vara verkligt lyckat. Jag var i Berlin förstå gången i början av 60-talet och har varit där flera gånger senare men det är en stad som har mycket ghistoria med sig i bagaget och idag en stad med verklig puls. Det gamla och det nya ger varandra utrymme.
Kram och ha det fortsatt bra.

BP sa...

Vilka härliga och somriga bilder från Berlin! WOW liksom, speciellt med tanke att det ju faktiskt är oktober. Vilken tur ni hade där!
Å idag såg ni säkert massdemonstrationen mot högerextremism med mera än 100 000 människor i Berlin också. Det måste ha varit otroligt imponerande. Såg det på BBC.

PS. Maten såg otroligt god ut. Å den röda drinken... är det inte nåt som kallas för "Berliner Weisse" - öl blandat med hallon? Har bara varit i Berlin en gång, och det var innan muren föll, men minns färgen på ölen;-) DS.