tisdag 30 oktober 2018

Första natten på nya stället.

Här en historisk bild från i lördags när gamla förlossningen stängdes, och mitt i natten togs skylten ner.

En ny era har börjat på NKS och gratulationerna är många.

De andra klinikerna önskar oss lycka till.
Första natten var nog värst för den som satt i telefonen, vi ska ju börja med att inte fylla upp hela avdelningen, så vi i lite lugnare tempo kan göra oss hemmastadda i lokalerna. Många som ville komma in och föda, men som tur var kunde de andra klinikerna hjälpa oss. I natt har vi irrat runt och försökt att hitta runt på avdelningen, ett kejsarsnitt och en normal förlossning blev det under natten, men jag hade det lugnt. Det är en stor avdelning då både förlossning och eftervård har samlats på en avdelning, tillsammans med antenatalen ( där man ligger under sin graviditet av olika orsaker) , så det kommer att ta tid innan vi hittar!

Galet är att vi fortfarande måste byta om på gamla sjukhuset, då vi inte har några omklädningsskåp ännu på NKS, det blir en extra promenad både på kvällen och på morgonen på 10 minuter i vardera riktning, som vi inte får kompensation för. Vi får lite motion i alla fall!
Perfekt sovväder var det idag ! Nu snart dags för natt nr 2!
Ama: de första 5 barnen som föddes på NKS fick en varsin nallebjörn!

6 kommentarer:

BP sa...

Vilken fantastiskt fin bukett med alla olikfärgade rosor. Vackert! Jättekul att de andra klinikerna gratulerar och önskar er lycka till. Snyggt!

Galet att få gå två kilometer till och från jobbet. Det finns väl sparkcyklar på sjukhus. Får ni inte låna sådana? Har ni inget fack som klagar hos de ansvariga?

Bra att åtminstone du hade en lugn natt. Önskar att även natt nummer 2 blir lugn. Å vädret var så gräsligt idag att du inte kunde ha gjort nåt bättre än att sova.

dianasdrömmar sa...

Vilket spännande jobb du har, jag hade en dröm om att bli barnmorska kram

Znogge sa...

Då är premiären avklarad nu! Gratis motion i all ära men nog borde ni få betalt för den tiden tycker jag. Hoppas att omklädningsrum finns till er snart.

Kram

Susanne sa...

Ska bli spännande att följa din nya arbetsplats :)

FREEDOMtravel sa...

Oj det låter som att det startar i rasande fart!? Jag vet inte exakt var förlossningen är, men jag jobbar relativt nära, precis på andra sidan bron.

Ditte sa...

Roligt med alla lyckönskningar och vackra blommor. Känns lite skönt att ni inte har "huset fullt från start". Men att byta om 10 minuter bort, utan att få komp för den tiden är ju snurrigt. Ännu en skrivbordsprodukt. Allt ser fräscht och fint ut och hoppas innerligt att det praktiska också fungerar. Ja, lite inkörnig få det ju vara.
Jag önskar också både dig och alla andra lycka till.
Kram!