fredag 26 oktober 2018

Sista natten på gamla KS

Det var med blandade känslor jag gick från jobbet i morse. Sista natten på gamla KS efter nästan 19 år ( gjorde ett inhopp på MVC i ett år, men gick snabbt tillbaka till förlossningen och nattjobbet) Den här bilden togs i natt vid 03-tiden.

Den här bilden är från Aftonbladet och visar hur jag visar in Säpo-personal, då vet ni vem som vi hade som patient den natten, den 23 februari 2012! 

Just det, Kronprinsessan Victoria, här ännu en bild på oss glada barnmorskor, från tidningen Svensk Damtidning.

När jag vaknade så gjorde jag mej redo för en kväll med kompisen Y, som fått tag på biljetter för halva priset på Cirkus ikväll. Vi inledde med middag på en helt fantastisk thailändsk restaurang på Östermalm: Koh Phanang

Supergod mat, och med häftig inredning, ett åskväder som dundrade förbi lite då och då, en häftig effekt!

Sen var det dags att inta Cirkus på Djurgården och se Peter Jöbacks popteater :" Med hjärtat som insats".

...och visst kan han sjunga vår kära Jöback, och det är inte alls fel att låta ögonen vila på denna tjusiga man i ett par timmar .
Med sig på scenen hade han både en fantastisk akrobat, Gunilla Backman och Frida Öhrn och inte minst skådespelaren Jens Hulthén bl.a. 


Men....det är en ganska mörk historia om hans liv, och tyvärr sjöng han inte några bekanta låtar, förutom sista låten "Stockholm i natt", så lite besviken blev jag. Showen i sig är fantastisk,scenografin och framträdandena, men nej, hade gärna hört lite mer låtar som man kände igen, så tyvärr Peter Jöback, ingen show jag kan rekommendera.

7 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vi åt också thailändskt igår men inte alls i en lika häftig miljö. Men gott var det!
Trist när dom inte sjunger dom låtar man vill höra... Var och kollade på Elton John en gång i forntiden och jag tror jag typ kände igen två av låtarna, och då har han ju några att välja på om man så säger. Stor besvikelse!

Så nu är det alltså dags för NKS... Kan förstå att det är blandade känslor, men det blir säkert bra ändå. Fast det där med minskade platser kan såklart stöka till det rejält.

Ha en fin lördag!

Znogge sa...

Vilken härlig kväll på alla vis!

Kan förstå att det var med ett visst vemod som sista natten klarades av. Hoppas att ni ska trivas bra med er nya avdelning.

Kram och ha en härlig lördag!

Emma, Sol som sol? sa...

Så då finns inte den avdelning mer där sonen föddes ... Jag har alltid undrat om du var i tjänst då, minns att det var en hurtfrisk blondin som tyckte att nu fick jag ta och klämma ut honom. Jag var på förlossningen från 9.30 den 1 januari 2005, sonen föddes 23.38 men jag låg kvar fram till morgonen på förlossningen.

Lycka till med de nya fina lokalerna. Det kommer att bli bra men antagligen lite vilset och rörigt i början.

Ha en härlig helg!

Ditte sa...

Sista natten gjord på gamla KS och nu blir det alltså nytt. Spännande och lite oroligt kan jag tänka. Många fina minnen tar du i allla fall med dig.
Trevligt att starta kvällen på Koh Phanang. God mat och läcker miljö. Länge sedan jag var där men den finns också i mina grannkvarter här på Söder.
Jag har hört väldigt blandat om Peter Jöbacks show. några har varit väldigt förtjusta, andra betydligt mindre förtjusta. Och är det en alltför mörk historia är det ju svårt att vara glad. Man vill ju också bli underhållen. Han har ju så många fina låtar så visst hade det varit roligt med några av dem med.

Ami sa...

Förstår att det var med blandade känslor du lämnade, men hoppas ni får det bra på den nya avdelningen.
Synd att inte showen var så bra, men ni verkade ha det trevligt ändå!
Kram

BP sa...

Du måste ha massvis med fina minnen från dina 19 år på förlossningen. Å Estelle - WOW! Det kan du verkligen "skryta med". Många är säkert riktigt avundsjuka på dig där.
Å vilken härliga kväll med Y. Vilken restaurang! Synd dock att du inte gillade showen. Tur då att biljetterna var såpass "billiga".

Steve sa...

Sista natten efter 19 år, så klart är det många känslor i luften då.