söndag 28 oktober 2018

Skyltsöndag

En skyltsöndag i oktober kommer här, vi tackar BP för dessa skyltdagar! Här syns Berlins tunnelbanenät.

En reklamskylt i Berlins tunnelbana...vad nu den vill säga?

Lite färg livar upp, blommor i Berlin!

Vi bodde på Hampton Hotell,centralt och bra nära Alexanderplatz.

Hittad på nätet...

Just precis så...

Tja, va ska man säga...haha!!

Idag var det dags för flytten till NKS, och vi som inte var där fick lite bilder via vår grupp på fejan. En skylt ses minsann på t-shirten!

Det verkar som det inte var en helt tom avdelning, några patienter är tvungna att flytta med oss till Nya KS.

Där välkomnades de med ballonger! De som jobbade idag fick börja kl 06 för information i stora aulan, tur att vi gick över till vintertid idag då!

Snodde denna bild också från en kollega, gamla KS och så den nya ingången som nu är avtäckt.

Avslutar med denna vy, som är veckans ord i Sannas fotoutmaning. Inflygningen till Rhodos i somras, ett härligt semesterminne!

6 kommentarer:

znogge sa...

Lycka till med nya avdelningen!

Kram

BP sa...

Som vanligt - en helt suverän skyltmix!
T-banan i Berlin är aningen större än vår här i Stockholm, eller hur!?
Den andra skylten förstår jag inte. Ja texten är ju enkel - Om du tänker på folie, tänker du då på alu", men då affischen gör reklam för franska språkkurser förstår jag inte sammanhanget. Alu betyder ingenting på franska.
Skrattade gott åt julgranen i taket och katten. Ungefär som katten känner jag när jag ser julgranar (på golvet) redan nu;-)

Kul med alla bilder från flytten och NKS. Då vet ni som inte jobbade va som hände/händer. Alltså dessa konstverk är gräsliga, åtminstone dom du visat hittills. Här ser jag bara missformade tennisracketar.

Å vyn är precis det vad man vill se efter dagens hagelstorm.

Tusen tack för toppen bilder och länken:-)

Åke sa...

Hoppas flytten fungersr klanderfritt nu då! Spännande skyltar från Berlin 🤗

Har inte blogger sa...

Kul och varierad skyltning. Extra roligt med Berlinskyltar! Tack för bra hotelltips . Har noterat. Är sugen på ett Berlinbesök i vår. Lycka till med flytten. Passerade här igår på väg från Solna kyrkogård och tittade in i entrén på NKS.
Kram!

Ama de casa sa...

Hoppas att allt har gått bra för dina kollegor inatt! Ja, självklart för dom som födde barn också. Spännande med flytten ändå (även om jag inte alls förstår det där med det minskade antalet platser...).

Härlig skyltning! Tycker lite synd om katten där ändå... :-D

Paula sa...

Du fick egentligen ihop två skylt-inlägg tycker jag! Hoppas allt blir bättre på nya stället och att personal och föderskor har det bra där. Pompa och ståt var det på invigningen, hoppas det är ett gott tecken! Jag begrep inte texten på den tyska skylten, han med en tratt på huvudet?