söndag 15 mars 2020

Skyltsöndagen

Skyltsöndag kryssar vidare tack vare BP.  Denna väska fick vi såklart på mello i Eskilstuna.

Vid  det öde Stinsen finns lite färgglada F&S skyltar.

Gör du?

Favorit i repris...

Apropå detta hamstrande!

På jobbet har vi fått tydliga riktlinjer hur vi ska ta emot patienter med symtom på coronavirus, och om det går ska de istället åka till  vårt systersjukhus Huddinge, där de har förberett sig tillsammans med infektionskliniken hur de ska ta hand om dessa patienter. Nu får inga tolkar eller doulor komma in på vår avdelning, besöksförbud har vi redan, eller är nu ännu hårdare, inga syskon eller andra anhöriga än partnern får vara på plats, den personen får inte vara ute på avdelningen eller röra sig på sjukhuset.
Kommer paret bara in för en kontroll så får partnern stanna utanför avdelningen.
Personal testas inte för viruset om de inte blir inneliggande på sjukhus med symtom, man ska helt enkelt stanna hemma om man har symtom. 

Natten blev hektisk, och jag fick ringa både Södertälje och Uppsala för att be om hjälp med patienter, men det var fullt även där, så vi fick ta emot fast vi inte hade plats.  En barnmorska slutade hos oss inatt och bjöd på massa godsaker,  men även en supergod semmelkladdkaka med grädde fanns att smaka på som fina G hade bakat till oss (den enda jag smakade!)

Sista bilden är ingen skylt (fast det finns visst något skyltliknande i vänstra hörnet) men lite nostalgi från mellofinalen i Globen 2010, där vi träffade programledaren som jag nu just sett på TV i "Mästarnas mästare" : Micke Leijnegaard, som när vi tackade för fotot sa att det var han som skulle tacka för att vi ville ha ett foto med honom! Ödmjuk kille!

Ledig i natt, men en tuff vecka har jag framför mej med många nattpass. Men njuter av denna lediga kväll!

Orsakullan undrar idag:  Ett vårtecken jag upptäckt är…
Krokus i rabatterna, hurra!

8 kommentarer:

Paula sa...

Nu har jag läst ikapp, ända sedan fina Järvsö! När jag var där bodde vi inne på Järvzoo bland vargarna. Hade stora panoramafönster där man från sängen kunde följa vargarna utanför...häftig upplevelse.
Förstår att ni har det än mer kämpigt än vanligt, ni är så otroligt duktiga alla som sliter inom hälso o.sjukvården. Som om inte den vanliga stressen räckte så kommer nu virusspöken som ställer till det!
Och Ja, jag ser visst en öl på bilden, skål!

BP sa...

Vilken tur att mellofesten ägde rum när den gjorde! Väskan är ju hur läcker som helst. Å japp, jag ser ett ölglas (det går ju inte att missa;-) )
En rolig och färgglad F&S skylt. Är F&S fortfarande öppet eller har ni stängt som SATS?

Micke Leijnegaard är en av mina favoriter. Han var ju programledare på Sportnytt/Sportspegeln för många år sedan. Gillar hans sätt och fina, mjuka röst. Dessutom är han skitsnygg:-)

Kul med lite (läs: mycket) gott mitt i natten. Å tårtorna ser till och med hembakade ut. Eloge till din kollega.

Bra att ni har strikta riktlinjer hur ni på BB ska bete är. Egentligen är det helt fantastiskt hur snabbt bland annat sjukvården har "reagerat" på det explosionsartade Coronavirus-utbrottet.

Tusen tack för din fina skyltning och länken:-)

Ditte sa...

Härlig skyltning!
Tänkte som BP - Vilken tur att ni hann vara med i Eskilstuna. Antar att det nu inte blir någon resa till ESC.
Vad gäller öl på bilden så kanske man får se i syne. Kul bild!
80-års-årsbilden är ljuvlig. Och även den under. Funderar på vad alla ska göra med allt det de hamstrat. Verkar som om en del handlat livsförbrukningar av toapapper, Alvedon, pasta och ris.
Förstår att ni har rejäla restriktioner och bra är ju det. Viktigt att ni som jobbar och att patienterna skyddas.
Kul sista bild! Såg honom idag i "Mästarnas mästare" som programledare.
Kram

tanthuset.blogg.se sa...

Det är inte klokt hur det här viruset har ställt till det :(
Varje dag funderar jag över hur ni orkar, ni i vården??? Jag menar, det var ju tillräckligt eländigt redan innan den här pandemin....Min förhoppning är nu att veckan som kommer inte blir alltför betungande för dig, kram!

Anki sa...

Fin väska ... och kul med fotot med Micke L. som är en av mina favoriter - så himla trevlig! Och jodå, jag ser ölen - trots att jag inte är någon ölälskare :)
Ni har ju jobbigt i normala fall och såklart gör detta med Coronaviruset inte saken lättare.
Kram

Ama de casa sa...

Väskan är verkligen jätteläcker och ölen såg jag direkt. Det gjorde även Anders, såg ölen direkt alltså, dock är han nog inte lika impad över väskan ;-)

Tråkigt att Stinsen är så ödsligt...

Så bra att det finns tydliga och klara riktlinjer för er såhär i corona-tider.

Jag gillar Micke! Han verkar väldigt sympatisk :-)

Ha en fin start på veckan!

Guldkryckan sa...

Jodå...såg allt ölen ;)
Smaskens!!

Jo..det blir lite mycket just nu med allt förstår jag...nya rutiner som ska in i ryggmärgen.
Stort lycka till med allt detta.

Toapappret där ja...haha...jo...så är det ju nästan ;)

Ha det bäst.

Åke sa...

Det här med att jobba ja som en 80 åring... Vart en särskild röd pärm ja. Klart jag ser ölen också. Kladdkakan såg spännande ut.