fredag 4 juni 2021

Fem en fredag

Idag var det dags för bokcirkeln att  äntligen få träffas. Underbart att kunna sitta ute!
God mat och trevligt umgänge, och nya böcker att läsa!

Elisamatildas fem en fredag idag med temat: Runt knuten.

1. Hur märker du av sommaren utanför?

Grönskan, värmen och dofterna !

2.Vad ser du fram emot i sommar?

Semestern! Sen vet jag inte hur den blir, eftersom min man inte kan vara ledig samtidigt som mej...

3.  Vad saknas i ditt närområde?

Vi bor ju numera mitt i stan känns det som, med Mall of Scandinavia ett stenkast bort, saknar inte något faktiskt. Finns en del kvarterskrogar i närheten, vi har även ett apotek och nära till en vårdcentral och tandläkare. ( det är bara jag som envisas att behålla min frissa som håller till i Kungsängen, maken klipper sig på MoS)

4. Hur långt behöver du ta dig för att komma till närmaste turistattraktion?

Hagaparken  som också ligger ett stenkast från oss räknas väl som en turistattraktion eller? Det är i alla fall en nationalpark som ni kan läsa om här.

5. Hur njuter du av sommaren där du bor? 

Cyklar till Brunnsviken/Hagaparken och njuter av solen, eller sitter på balkongen. Kan också cykla in till stan och njuta på en uteservering. Promenera ( eller jogga om knäna tillåter) runt Råstasjön eller Hagaparken.

Orsakullan undrar idag :  Vad gör just dig lycklig?

Min familj och att sommaren äntligen är här!

 

8 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

minns när barnen var små, var vi aldrig lediga samtidigt...
Vilken läcker sommarsallad!

Ama de casa sa...

WOW - vilken sallad!

Så nära till frissan som vi har nu har vi aldrig haft tidigare. Vi klipper fortfarande till varandra ute på terrassen :-D

Det skulle ju vara superbra om nån av er kunde lyckas med att byta semesterperiod. Himla tråkigt att ni ska gå om varandra hela tiden...

Sommaren är här, ja... Det regnar här idag igen. Suck!

Ditte sa...

Vad trevligt med bokcirkel och fint att kunna umgås igen.Perfekt att kunna sitta ute. Och denna sallad ser verkligen lockande ut.
Kul att läsa dina svar. Och visst kan vi konstatera att det är skönt att sommaren är här just nu. Perfekt också att bo så att mycket av det mesta finns inom räckhåll. Det behöver inte bli en "utflykt" ps fort man ska ut.
Önskar dig en skön lördag.
kram

Bokdamen sa...

Salladen ser väldigt god ut, trevligt med bokcirkel utomhus nu. Låter inte dumt att ha bo ”i smeten” och ha nära till allt. Jag bor lite avskilt men har det jag behöver relativt nära. Det är inte så väldans långt till Stockholm heller, men länge sen jag var där nu. Ha en fortsatt skön helg!

Znogge sa...

Så tråkigt att ni inte kan ha semester samtidigt. Det blir ju inte alls sak samma då. Hoppas att det finns någon lösning på det.
Vilken fräsch och tilltalande sallad!

Kram

BP sa...

Ja, du bor ju verkligen idealiskt - du har ju i stort sett allt inom gångavstånd, inklusive krogar/barer. Perfekt läge med andra ord.

Då det ju troligen kommer bli kaos på ditt BB igen under sommaren så skulle jag troligen försöka byta semestertiden så att du och din man kan vara ledigt samtidigt. Jag menar att inte nöta på varandra är ju en sak, men man vill ju ändå semestra tillsammans.

Susanne sa...

Wow! Vilken sallad! Den ser verkligen supergod ut. Det där med semester och familj går inte alltid ihop... Vi får inte välja semester utan den roterar så i år får jag ta sen semester och förhoppningsvis får vi 2 veckors ledighet tillsammans här hemma. Alltid något. Vi siktar på lite höstledigt tillsammans och det ser vi fram emot. Ja det förstås... Jag ser fram emot sommaren och all ljuvlig grönska och förhoppningsvis fint väder <3 Allt gott!! Kram

Anna-Lena sa...

VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
Personliga lån (säkra och osäkra)
Företagslån (säkra och osäkra)
Konsolideringslån och många fler.
Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
Vi har ett lån till dig