torsdag 3 juni 2021

Tråktorsdag

Nej, absolut ingen tråktorsdag här hemma ( Kajsalisas tema), förutom att jag sovit bort nästan hela denna soliga dag! Men när jag väl vaknade så fick jag sällskap av Molly när jag åt min frukost på balkongen.
Lägenheten behövdes dammsugas, på en tråktorsdag, men sen unnade jag mej en Leffe medans jag läste ut boken vi valt att läsa inför morgondagens bokcirkel! ( kan varmt rekommendera den, jag som inte gillar feelgoodböcker gillade verkligen denna! 

Ny roman av Jojo Moyes! En hisnande, känslostark berättelse om fem enastående kvinnor och deras resa i Kentuckys bergstrakter.1937. Alice Wright lever ett stillsamt och instängt liv med sina föräldrar i England. Ett frieri från den stilige amerikanen Bennett Van Cleve ger henne hopp om luft under vingarna. Med honom vid sin sida, i exotiska Kentucky, hoppas hon att världen ska öppna sig för henne. Men snart inser Alice att hon är mer instängd än någonsin. Bennett verkar mer intresserad av att träffa sina vänner (utan Alice), och den strängt religiöse svärfadern, ägare till den lokala kolgruvan, anser att en kvinnas plats är i hemmet. Så när staden efterlyser frivilliga kvinnor till att bli ridande bibliotekarier som en del av Eleanor Roosevelts nya satsning på utbildning, anmäler sig Alice entusiastiskt. Kvinnornas ledare, som snart blir Alices främsta allierade, är Margery, den smarta, självständiga dottern till en ökänd brottsling, en kvinna som aldrig bett om en mans tillåtelse för någonting. För familjeflickan Alice är Margery mer uppfriskande och modig än någon annan hon mött, och hon anförtror sig allt mer åt henne allteftersom äktenskapet med Bennett krackelerar. Kentuckys Ridande Bibliotekarier blir snart kända vida omkring, och deras arbete är minst sagt strapatsrikt. De tampas med beväpnade hembrännare och giftormar, snöiga bergssluttningar och översvämningar. Värst är ändå de män som inte ser med blida ögon på friheten som uppdraget medför. Och vissa män är beredda att gå hur långt som helst för att stoppa dem. Bergens stjärnor är ett klassiskt drama om kvinnlig vänskap, äkta kärlek och passion. Den bygger på verkliga händelser i 1930-talets Kentucky.

På kvällskvisten är det svalare på balkongen, då njuter Molly...

Orsakullan undrar idag :  Grillat hör sommaren till, har du ätit grillat ännu?

Vi kan ju inte grilla här hemma på vår balkong, men när vi var vid stugan i maj så blev det grillad kyckling och en quinoasallad, väldigt gott!
 

8 kommentarer:

znogge sa...

Jag har också läst boken och tyckte den var bra.
Grillat har vi gjort flera gånger men det är ju annorlunda när man bor i hus.

Kram och god kväll!

Ditte sa...

Jag gillade också boken och tyckte om den- Har läst en del annat av Jojo Moyes och även tyckt de böckerna varit bra-
Ja, dammsugning kan behövas men med en god bok och en "Leffe" på balkongen må det vara hänt-
Molly ser ut att trivad bra när som...
Kram från mig på balkongen i sena kvällen-

BP sa...

Frukost OCH Leffe OCH Molly på balkongen - inte illa denna härliga torsdag, som inte var ett dugg tråkigt hos dig heller ser jag;-) Molly är så himla söt. Nästan så att jag börjar gilla katter;-)

Jojo Moyes - enda boken jag läst av henne är "Etthundra mil". Hittade den i "entrébiblioteket här i huset. Den var rätt så okej tyckte jag som har en preferens för deckare. Så jag lär ha "Bergens stjärnor" i åtanke.

PS. Vi får heller inte grilla på balkongen, mest för att grannarna inte ska störas av lukten. MEN en av grannarna har löst problemet - en elektrisk grill. Den lär inte lukta alls. Kanske nåt för er... DS.

Ama de casa sa...

Mysigt med balkonghäng i sällskap av Molly :-) Jag trodde att Leffen var din frukost, haha!

Jag gillar Moyes böcker, men är väldigt off med läsning nu.

Ha ännu en skön dag!

Geddfish ♥ sa...

Den Leffe var ju inte tråkig. Faktiskt så gott som den enda öl jag gillar, förutom veteöl, då.
Molly har det ju skönt!
Fredagskram!

Guldkryckan sa...

Grilla på balkongen får vi ju inte här heller, vi får vackert gå ut på gården om vi vill grilla men det fungerar ju trots allt.
Nån gång har vi ju ändå grillat på balkongen men det var innan vi visste att vi inte fick, sa vi iallafall ;)

Fina Molly, bästa katten ju. :)

Ha en fin kväll nu.

Hanneles bokparadis sa...

vi är kattvakter åt sonen just nu

BP sa...

Me again:
Kolla den här länken:

https://seniorvinklat.com/2021/06/04/nya-horapparater/

Tror den kan vara nåt för dig. Bloggaren är duktig på research och har många gånger helt suveräna tips.