måndag 7 juni 2021

Glad måndag

Natten på jobbet gick bra, smällde till med lite för mycket på morgonen dock. När jag på morgonen kommer till cykelgaraget så inser jag att jag tappat min nyckelknippa, fick panik! Hade jag glömt dem i omklädningsrummet, eller låst in dem i skåpet? Gick tillbaka med en oro i kroppen, mötte ett par kollegor som undrade varför jag kom tillbaka. Dock hittade jag inga nycklar i omklädningsrummet. Skåpet hade jag låst. Började gå mot hissarna för att ta mej upp på avdelningen och hämta en bultsax för att klippa upp låset till mitt skåp för att se om jag låst in mina nycklar. Då kommer en av kollegorna som jag mött på min väg från cykelgaraget med min nyckelknippa, hon hade hört nån som sa, titta nån har tappat sina nycklar, och tänkte, sa inte Susjos att hon letade efter sina nycklar?  Hon räddade min dag! Sorgligt är det att jag inte hörde när jag tappade dem på golvet, för nu vet jag att det hände när jag drog upp min badgebricka för att förbereda mej för att komma in in i cykelgaraget, då åkte nycklarna på golvet, men min dåliga hörsel gjorde att jag inte hörde det! 

Nåväl, en glad måndag blev det i alla fall! Caritas tema.

Jympa och ledig måndagkväll tackar jag också för!

Orsakullan undrar idag : Spara eller slösa? Jag är både och, kan både spara och slösa!
 

5 kommentarer:

Ditte sa...

Puh! Vilken stor känsla av obehag. Kan precis förstå dig och har upplevt liknande. Men himla tur att din kollega hittade dem. Så det blev ändå en glad måndag, Blir ju så mycket bestyr med nycklar på villovägar.
Kram!

BP sa...

Du, det var nog den gladaste måndagen du kunde ha önskat dig. Att tappa nyckelknippan är lika med panik. Man tänker ju direkt på låssmed som måste byta nycklar/lås hemma osv, osv. Är sååååå glad att dina kollegor var uppmärksamma och har "koll på" dig.
Att du inte hörde när du tappade nycklarna är inget gott betyg för din nya dyra hörapparat...

PS. Jag svarade varken eller på Orsakullans fråga - hahaha! Ungefär samma som du, fast tvärtom;-) DS.

Znogge sa...

Vilken tur att nycklarna kom tillrätta så snabbt som de gjorde för det är verkligen en mardröm att tappa bort dem. Mina hemnycklar försvann under oklara omständigheter på jobbet och det ställde onekligen till det.

Kram och ha en bra tisdag!

Ama de casa sa...

Vad skönt att du fick tillbaks dina nycklar! Bra med observanta kollegor :-)

Ha det gott!

Susanne sa...

Vilken lycka!! Det finns inte mycket annat som kan stressa en så mycket som att tappa bort nycklar, mobil och plånbok. Det är verkligen en urjobbig känsla! Hoppas att du kan njuta av ledig dag med förhoppning att vädret blir toppenhärligt!
Kram och ha en bra vecka!!