lördag 5 juni 2021

Oväntad ledig lördag

Bemanningen på jobbet bad mej göra ett byte i veckan, så jag jobbade i onsdags och fick ledigt denna lördag natt. Å visst fick jag tur med vädret, maken valde att se hockey på TV, men jag gav mej ut i solen en stund .
Molly såg till att prova väskan när jag kom hem.
Såklart ville vi ut och äta ikväll, denna vackra försommarkväll. Svårt att boka bord, det var fullbokat på många ställen, men så fick jag napp på Österlånggatan 17, så vi begav oss till Gamla stan.
Njöt av att kunna sitta på en uteservering i värmen....
Jag kilade in på Castor och köpte en halsband som jag såg förra gången jag var där, då Anni jobbade, det gjorde hon tyvärr inte idag, men halsbandet fanns kvar, visst är det fint?
Vi gick vidare till restaurang Österlånggatan 17 och fick sitta ute i värmen och äta en god middag. Jag började med en läcker tacos med bl.a tonfisk och koriander.
Sen blev det röding till varmrätt, mycket gott!
Underbart att få strosa runt i Gamla stan...
Det är sååå vackert!
Hamnade på baren vid Stortorget : Pharmarium, som varit ett gammalt apotek från början ( från 1500-talet) nu serveras det väldigt speciella drinkar där.
Vi tog det säkra före det osäkra och tog en gin och tonic med lite extra smått och gott i, smakade gott.

Avslutade kvällen på Engelens uteservering, därifrån hörde vi livebandet som spelade inifrån Engelen, folk dansade på gatan och alla såg så glada ut, kan det bero på att man numera har öppet lite längre?

En underbar försommarkväll som jag verkligen njutit av!

Orsakullan undrar: Då känns allt meningslöst.

Ja, verkligen inte idag i alla fall. Men att samhället vill att man jobbar tills man fyllt 67 eller längre...
 

7 kommentarer:

BP sa...

Vilket underbart inlägg - från början till slut! Å vilket lyckodrag att byta jobbnatt!
Det gör mig nästan rörd att se att livet sakta men säkert återvänder. Att folk går ut igen, har kul, shoppar och inte minst gynnar restaurangerna som har haft det så tufft. Å du - smycket är såååå fint. Nej, Anni jobbade inte på Castor idag. Kolla hennes blogg! Tycker hon hade haft det roligare på jobbet om du frågar mig;-)

Anni sa...

Patricios signum, den där snurren :-) Kul att du köpte halsbandet, jag gillar det skarpt.
Hoppas att det är lika mycket folk på stan på måndag när jag jobbar och att de vill shoppa loss lite, inte bara njuta på uteserveringarna :-D
Kram <3

Ama de casa sa...

Så typiskt att det var hockey precis på den dagen när ni hade en ledig dag tillsammans... Fast resten av dagen/kvällen blev ju helt perfekt! :-)

Det var just när vi satt på Engelen en ljum sommarkväll 2005 som vi kom på att vi ville bo mer centralt än i Sollentuna. Tittade runt i Stockholms innerstad, men hittade inget som vi tyckte var värt en sån himla massa pengar. Då kom vi på att vi redan hade en central lägenhet - fast i Torrevieja... Ett drygt år efter vi suttit på den där uteserveringen gick flyttlasset (inpackat i vår Toyota) och på den vägen är det. Inget vi ångrar alls :-)

Oj! Nu spårade jag visst ur igen. Sorry!

Ha en härlig nationaldag!

Guldkryckan sa...

Fullträff med bytet där ju, bara att gratulera.
Gamla stan är ju bara så fint där, fint att ni fick en bokning till sist.
Ja, nu är det ju öppet lite längre, glädjen är stor i fosterlandet kan jag tänka. :)

Ha en fin söndag nu.

Znogge sa...

Vilken härlig lördag det blev och vilket vackert halsband. Så skönt att ni fick napp och kunde sitta ute och njuta av en härlig sommarkväll!

Kram

Ditte sa...

Så somrigt och härligt! Och perfekt att ni tog ta er in till Gamla stan och innan dess hade du fått en del sol i Hagaparken. Molly är för söt när hon vill testa väskan.
Jag vet av vänner i Gamla stan att de säjer att Österlånggatan 17 är bra. Och vi har varit på väg i tankarna. Men inte kommit till skott. Låter väldigt gott det ni åt och finta att sitta ute.
Ser att ni passerade "Under Kastanjen" som var välbesökt.Pharmarium har vi besökt några gånger och även Engelen-
Vilken helkväll ni fick.
Jätteroligt att hänga med.
Halsbandet du köpte hos Castor är så snyggt. Verkligen.
Kram och trevlig kväll.

Paula sa...

Vilken underbar ledig dag du fick njuta av!Smycket var så vackert och klädde dig perfekt! Men hur sjutton får man i sig en taco som den på bild. Jag vet inte ens från vilket håll jag skulle försöka attackera läckerheten, allt ramlar ju ut! Pharmarium har jag aldrig hört talas om, spännande miljö, hade nog satsat på en riktig häxbrygd! Det hör ju inte till vanligheterna att folk dansar på gatan i Stockholm, tänk så det blivit av denna långa isolering, svenskarna släpper loss när tillfälle gives!
Kram