lördag 26 juni 2021

Midsommardagen

Lite midsommarkänsla på jobbet i alla fall. Jag tog med mig melon och fetaost, nån hade tagit med sig chips och ostkrokar. Tror ledningen bjöd på jordgubbarna. Men natten, ack så mycket att göra, även mottagningsrummen var fulla med födande kvinnor, händerna räckte inte till, fullt i hela stan och på kvällen hade de kontaktat både Västerås, Nyköping och Eskilstuna, där det också var tjockt!
När jag vaknade idag på eftermiddagen så stod det röda rosor på bordet, så fint av min man som vet hur jag har det på jobbet! Strax dags för natt nr 3....

Orsakullan undrar idag :  Nubbe är något som…

....jag tycker är gott till sill. Favoriten är Skånes Akvavit, kryddad med kummin, anis och fänkål.
 

6 kommentarer:

BP sa...

Men vad gör man då? När det inte finns plats i stor-Stockholm och inte i andra städer med lång resväg heller? Är det ingen hos någon av Stockholms sjukhus som inser allvaret i detta trista faktum...
Din man är underbar! Var rädd om honom:-)

Ditte sa...

Så rart och omtänksamt av maken. Verkligen kärlek.
Förstår att det är urkämpigt att jobba under dessa omständigheter. Ska ni örja gå på trollerikurs för att få till det. Skulle inte förvåna mig om det blir er nästa fortbildning.
Håller tummarna för en lugnare natt.
Kram

Ama de casa sa...

Verkligen fint gjort av maken! Himla trist bara att din och dina kollegors arbetssituation är så stressig. Jobbigt såklart även för dom som ska föda... Men ni ska ha en stor eloge att ni grejar ut situationen!

Du får även en eloge för att du vet att dom där gula, böjda godsakerna heter ostKROKar :-D

Hoppas denna natten har varit lugnare!

Guldkryckan sa...

Du har en fin man där, en förebild för oss andra av det manliga släktet.
Och Molly, fina Molly.

Fullt hus således, undrar om man inte skulle kunna schemalägga det där med att "skaffa avkomma" för sveriges invånare, man kanske kan ansöka med en bopkningsapp som när man bokar tid för vaccineringarna i dessa pandemitider?
Man bokar både "tillverkningen" tex Lördag 14,05, och tid för BB 9 månader senare 14,05,samtidigt, det skulle ju underlätta betydligt tycker jag ;)

Fetaost gillar jag, synd att frugan inte gillar det dock annars hade jag haft det till maten ett par dagar i veckan.

Ha en fin kväll nu efter dessa dagar, dags för vila.


Paula sa...

Nog är det förskräckligt både för er i personalen men även för de blivande mödrarna. Ska det verkligen vara så här? Att det blir trångt ibland är en sak, men detta är ju ett konstant tillstånd! Hoppas du gick in i sista natten nu, så du får pusta ut sedan. Kram

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Har förstått att det är många som ska föda nu, ja är väl alltid så sommartid? Men jag har hållit i amningskurser. Tanken var en i maj, men var sådant tryck att jag fick hålla tre stycken. Folk bokstavligen skrev till mig och bad om att få gå.

Många av dem är förstföderskor som dessutom hade massor av frågor kring förlossning, något jag inte kan svara på mer än lite grann i egenskap av (fött eget barn och är doula) så fick hela tiden hänvisa till barnmorskorna. Som de gravida i sin tur kände inte hinner med :( . Tufft detta när det inte ges föräldrakurser för gravida som innan :( .