lördag 12 juni 2021

Lördag på landet

Gårdagens solnedgång var magisk, inte fullt så molnfritt idag.
 
Såklart blev det fotboll på TV igår när fotbolls-EM började, Italien vann lätt över Turkiet. Ikväll blev det istället obehagligt när en dansk spelare föll ihop på planen i matchen mot Finland, och fick hjärt och lungräddning på planen, men han mår visst bättre nu och matchen ska återupptas. 

Molly hittade en ny plats igår...
Ett fantastiskt blått ljus ute  sent igår kväll, så underbart att vara här! 
Idag gratulerar vi Molly som blir ett år, gissa om hon njuter av att få vara ute. 
Idag kom svägerskan upp en sväng, det var årsmöte i föreningen här på landet, och hon sitter i styrelsen.
Vädret var inte fullt lika fint idag, ömsom sol ömsom regn. Men vad gör det, vila är inte dumt  och njutningsfullt är det ändå. 

Orsakullan undrar idag : I en familj så...
...kan det finnas många olika viljor. Jösses vad jag minns hur vi bråkade vi syskon när vi växte upp, som storasyster försökte  jag hålla ordning och reda, delade upp godiset lika mellan oss tre osv...

7 kommentarer:

Ditte sa...

Så skönt ni ser ut att ha det. Och denna grönska och detta vackra ljus. Så vackra sommarbilder och en ljuvlig solnedgång.
Stort grattis till Molly. Ja, ett år har gått fort. Minns så väl när du berättade att du förlöst hennes mamma och även bilderna på Molly som väldigt liten. Förstår att hon trivs på landet med lite frihet och att hon nu är modigare när hon rör sig ute.
Visst är det roligt om vädret är vackert men vila och miljöombyte får du ju-
Syskon har jag inga så jag har inte haft några att bråka med. Men jag hade kusiner att bråka med i stället och då mest pojkkusinerna.
Kan tänka mig att du var ordningssyster.
Ha det fortsatt fint.
Kram

BP sa...

Så härliga bilder:-) Du har verkligen fångat stämningen och ljuset och livet "på landet" som även Molly verkar ha anammat. Stort, stort GRATTIS till Molly. Nu är hon väl vuxen, eller?! Ingen aning när katter uppnår "vuxenålder".

Ja, det som hände Eriksen i matchen Danmark-Finland var verkligen skrämmande och gjorde att jag insåg att fotboll verkligen inte är allt, att det finns viktigare saker i livet. Blev oerhört glad att läsa på Aftonbladet att han efter hjärt- och lungräddningen som gjordes inom en minut(!!!) mår riktigt bra efter omständigheterna. Men vad orsakade det hela...

Hursomhelst gillar jag underdogs. Trodde aldrig att Finland skulle slå Danmark. men det gjorde dom. Ja, omständigheterna var ju helt fel och totalt korkat att spela klart matchen efter denna hemska och otäcka händelse. Tycker synd om den danska straffskytten som missade straffen samt om Kasper Schmeichel som nog måste ta på sig Finlands mål. Men efter det som hände så förstår man ju att tankarna inte direkt var på matchen om man säger så...

Ama de casa sa...

Så härligt det är där ute på landet, inte minst för Molly! Katter är verkligen duktiga på att hitta varierande sovplatser :-)

Visst var det en riktigt otäck incident med Eriksen! Otroligt snabbt och rådigt ingripande av räddningspersonalen vid planen. Det räddade tydligen hans liv.

Stort GRATTIS till Molly! Din rådiga insats när hon kom till världen räddade förmodligen hennes liv också.

När jag växte upp så hade vi regeln att den som inte delar får välja först. Det gjorde att det delades vääääldigt noga av både storebror och mig :-D

Ha det fortsatt gott!

Guldkryckan sa...

Vilken härlig solnedgång, den miljön tilltalar mig ypperligt här får jag ju säga, vackert.
Stort grattis till fina Molly, man ser verkligen hur hon njuter av att få vara ute i friheten.
Härligt att ni har den möjligheten.

Tillönskar dig nu en jättefin söndag med Molly.

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Haha det där med syskon finns det onekligen en stor sanning i ;D . Är också äldst och ja, det är lite som du beskriver det :D man fick lite ansvaret för att styra upp saker. Tycker dock det kan vara så än idag. Det är jag som får ordna med present till mamma om hon fyller jämt, eller jag som får kontakta om vi ska göra något.

Znogge sa...

Vilken härlig lördag det blev och Molly ser verkligen ut att trivas bra där i korgen. Grattis på hennes ettårsdag! Tycker inte det var länge sedan hon kom hem till er.

Kram och god söndag!

Paula sa...

Stort grattis till söta Molly! Tiden springer, det märker man på barn och djur!
Så roligt att hon kan gå lös på landet och verkar trivas alldeles förträffligt