måndag 14 juni 2021

Glad måndag

Vilket härligt minne som dök upp på facebook idag, denna dag år 2015 så var jag på Gotland för första (och än så länge enda gången!). Minns hur vackert det var och fantastisk god mat, åt ramslökssoppa för första ( och ännu enda ..) gången.  En glad måndag, temat Carita håller i, med fina minnen.

Denna måndag satt jag tidigt i morse fastande hos husläkaren för att ta nya prover, för att se hur mitt kolesterol ligger. Har inte tagit den medicin som läkaren har skrivit ut till mej, utan istället ett kosttillskott som ska ta ner det farliga kolesterolet , hoppas kolesterolet fortfarande hålls nere ( kollade ju själv via werlabs för en dyr penning för nåt år sedan).

Har sovit lite under dagen för att orka med att jobba i natt, men först är det ett pass på F&S som gäller!

Orsakullan undrar idag : När får du semester?
Det är lång tid kvar, först den 19/7 är det min tur.


 

6 kommentarer:

Znogge sa...

Vilket härligt minne från Gotland! Själv har jag inte varit där men skulle gärna åka dit. Hoppas värdena håller sig bra med enbart kosttillskottet.

Kram och god kväll!

Susanne sa...

Härliga minnen! Ja, det där med läkemedel för att sänka kolesterolet är nog inget jag heller skulle ta i första taget. Då skulle jag hellre försöka med annat. Har ju hört från många om dess bieffekter som inte är supertrevliga. Håller alla tummar och tår att värdet är bra <3 Min semester börjar också den 19/7 så vi får kämpa på ett tag till. Hoppas du får en bra jobbnatt!

Ditte sa...

Ett fint sommarminne från Gotland och visst är det en ö man gärna återvänder till. Har varit där några gånger under årens lopp och det är många platser på ön som är favoriter. Inte minst på Fårö.
Hoppas dina kolesterolvärden är bättre och att äta medicin mot dem är ju ingen hit.
Önskar dig en ok. jobbnatt och ett bra gympapass.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Härligt att ha varit på Gotland! Jag har aldrig varit där, men jag brukar säga, att jag varit på Öland kors och tvärs och hur många gånger som helst.
Och ramslöksoppa det äter man här på Kinnekulle. Dock har det inte blivit varken förra eller nu i år, men det är Coronas fel.
Glad måndagskram!

BP sa...

Inget fel på det minnet! Ramslökssoppa har jag också ätit bara en gång, men det minns jag väl. Så otroligt god soppan var.
Håller tummarna att ditt kolesterol är normalt. Det vore ju skoj om ditt kosttillskott gör ett lika bra jobb som ett piller.
Önskar dig en lugn natt:-)

Ama de casa sa...

Härligt minne! Jag har varit på Gotland (Visby) 8 timmar då en tredagarskryssning med Birka Prinsess mellanlandade där innan hon åkte vidare till Bornholm och sen tillbaks till Stockholm :-)

Hoppas det var ordning på kolesterolen och att natten har varit lugn!