tisdag 1 juni 2021

Hundra sommardar

 Den finaste dikten som är värd att läsas varje år denna dag, skriven av Caj Lundgren ( Kajenn).
Efter en lugn (!) natt sov jag till klockan ringde vid 14-tiden. Har lovat syster i Viksjö att komma över, och då behöver jag en bil, som fanns hemma idag, resten av veckan finns bilen på Arlanda, då maken börjar jobba igen när jag blir ledig, haha! Syster och jag tog oss till Jakobsbergs centrum, som hade färgglada blomsterarrangemang.

Vi hittade sandaler till syster som hon fick i en lite för tidig födelsedagspresent, sen bjöd jag på fika på Espresso House. Tur det finns google maps som hjälpte mej med bilkörningen till och från Jakobsberg, som är lite okända marker för mej, det var några år sen jag var där, och då med pendeltåg. På 80-talet gick jag en utbildning där till "skötare i psykiatrisk vård"!

Orsakullan fortsätter sin bloggutmaning i juni och undrar denna dag :

 Ljuvliga juni är här! Har du badat?
Nej, inget bad ännu...

4 kommentarer:

BP sa...

100 sommardagar. Det är flera bloggare som skrivit om det. Nu vill jg absolut inte vara negativ, men ifjol och 2018 hade vi minst 150 dagar, om inte fler. Jag menar så gott som hela maj månad föll ju bort i år. Men okej då, 100 dagar it is;-)

Mötet med din syster verkar ha gått (ovanligt) bra, och det är jag väldigt glad över - för din skull alltså.

Jakobsberg - jo, där har jag jobbat i fem år. I Veddesta närmare bestämt. Men som jag har förstått det så är den gamla goda kinesen i Jakans Centrum kvar;-)

Grattis till ytterligare en lugn natt. Lugnet före stormen eller... Gissar att du är ledig några nätter nu, eller?!

znogge sa...

100 sommardagar var det ja! Hoppas bara på att det blir so och värme så gott som alla. Här har inte juni börjat så bra...
En bra eftermiddag med din syster och smidigt att få födelsedagspresenten ordnad.

Kram och god onsdag!

Ama de casa sa...

Nuförtiden har jag betydligt fler sommardagar än 100, fast denna vår har varit ovanligt labil vädermässigt. Juni inleddes med spöregn och åska! Vad är det som händer...

Skönt med ännu en lugn natt!

Vad snäll du är som hjälper din syster så mycket, men jösses vad ni går om varann du och maken!

Jag har varit rätt mycket i Jakobsberg för vi hade kompisar som bodde där. Men det var länge sen nu.

Ha en finfin dag!

Ditte sa...

Visst tar vi gärna vara på de vackra sommardagar vi får och jag kan inte annat än att verkligen tycka om vår svenska sommar. Även om det innebär ostadigt väder emellanåt. Men denna grönska och alla vackra blommor...
Så fint att du hade bilen och lättar kunde åka till din syster. och en trevlig utflykt blev det ju också. Jag har förr varit i Jakobsberg en del men länge sen. Antar att man ändrat om vägarna en hel del sen dess.
Du och maken hinner ju liksom inte direkt tröttna på varandra...
Men trist att så helt gå omlott i era scheman.
Önskar dig en skön dag.
Kram